Забронзовіле Євро

16.06.2015
Забронзовіле Євро

Юлія Прокопчук. (з сайта sport-xl.org.)

Низка успішних виступів на попередніх чемпіонатах Європи підняла вітчизняних стрибунів у воду до рангу континентальних лідерів. Відтак п’яте командне місце, яке днями посіли підопічні Тамари Токмачової на ЧЄ-2015 в німецькому Ростоку, дещо сплутало карти. Адже два роки тому в цьому ж місті наші стрибуни виграли медальний залік ЧЄ-2013.

Тріумфальну естафету позаминулорічного Євро в нашій збірній підтримала лише Юлія Прокопчук, яка вдруге в своїй кар’єрі стала чемпіонкою Старого світу на 10-метровій вишці. Зробити ж ще один «золотий дубль» у парі 28-річній киянці не вдалося. Разом з Іллею Квашою «мікст» на цьогорічному ЧЄ вона завершила на «бронзовій» позиції.

Нагадаємо, що два роки тому в командних баталіях Прокопчук «асистував» Олександр Бондар, утім нині збірна України взагалі обходиться без його допомоги. Після одруження з росіянкою талановитий луганчанин, схоже, має намір змінити громадянство. Втрата, слід визнати, для нашої команди серйозна. Проте й без Бондаря в «синьо-жовтому» колективі є кому здобувати медалі.

Дещо несподівано, але цілком заслужено бронзовим призером на метровому трампліні став Олег Колодій. Порадували наставницю також Олександр Горшковозов із Максимом Долговим, котрі взяли «срібло» на вишці. Іще одну «синхронну» відзнаку здобули українські стрибуни на 3-метровому трампліні, де в напруженій боротьбі з німецьким тандемом Кваша та Горшковозов вибороли бронзову медаль.

А завершальний бронзовий акорд у Ростоці зробила досвідчена Олена Федорова, «закривши» трійку медалісток на метровому трампліні.

МЕДАЛІ

 

З С Б Разом

1. Росія 3 6 2 11

2. Італія 3 0 1 4

3. Німеччина 2 2 2 6

4. Франція 2 1 0 3

5. Україна 1 1 4 6