«Енергiйнi» китайці

10.06.2015
«Енергiйнi» китайці

Меморандум про будівництво нової ТЕС підписували у Черкаській ОДА. (надане прес-службою Черкаської облдержадміністрації.)

Черговий крок до енергетичної незалежності зробила Черкащина, котра споживає більше електроенергії, ніж виробляє. Торік «УМ» повідомляла про те, як в області почали видобувати буре вугілля, а тепер ще одна новина — цього року тут розпочнеться будівництво теплоелектростанції. Меморандум про таке будівництво підписали днями в Черкаській облдержадміністрації з ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» та китайською компанією Runh Power Corp. Збудують електростанцію, яка матиме потужність 30 МВт, у Катеринопільському районі.

«Минулого року наша область виробила 1,69 млрд кВт годин, а спожила 3,07 млрд кВт годин електроенергії. А оскільки держава нині шукає альтернативні джерела електроенергії, то з будівництвом нової ТЕС ми ще більше наблизимося до своєї енергонезалежності», — розповідає «УМ» голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. За його словами, теплову електростанцію збудують на Мокрокалигірському родовищі бурого вугілля, видобуток якого веде «Енергетична інвестиційна компанія».

«Будівництво цієї ТЕС не лише забезпечуватиме електроенергією Черкаську область. Завдяки цьому проекту буде створено приблизно 500 нових робочих місць», — додає генеральний директор ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» Василь Терещенко.

Новим будівництвом займатиметься китайська компанія Runh Power Corp, котра має двадцятирічний досвід такої роботи в усіх регіонах світу. За словами виконавчого віце-президента цієї компанії Хуо Хонгсіна, за минулі роки було розроблено сотні проектів електростанцій різних типів. Представники компанії вже побували на місці нового будівництва у Катеринопільському районі. Вони називають вибрану місцевість досить вдалою та стверджують, що почнуть активну роботу з реалізації проекту негайно. Й обіцяють завершити всі роботи вже через півтора року.