«Намалюй свою мрію»

09.06.2015
«Намалюй свою мрію»

Малюнок переможця Андрія Міщенка із Сум у номінації «Мій край».

Його організатори — Асоціація дитячих ендокринологів України та компанія Санофі у рамках своєї довгострокової програми «Діабет. Допоможемо разом» — кажуть, що проводять конкурс для того, аби покращити якість життя дітей із цим «несолодким» захворюванням.

«Участь у такому творчому змаганні допомагає дітям, що мають діабет, реалізовувати свій потенціал через малювання, відчувати з боку суспільства підтримку, якої вони зараз потребують найбільше, — переконана Наталія Зелінська, головний дитячий ендокринолог МОЗ України і президент Асоціації дитячих ендокринологів України. — Важливо, аби ці діти пам’ятали: їхня хвороба — не перешкода для нормального повноцінного життя».

Цього року організатори отримали на розгляд журі близько 500 малюнків від маленьких художників із різних куточків України. Загалом, з часу заснування змагання в 2010 році на конкурс надійшло понад 3500 робіт.

«Ми прагнемо змінювати життя людей із діабетом на краще, насамперед — життя дітей, які потребують особливої турботи. У складних умовах, які сьогодні переживає наша країна, маємо зробити все для того, щоб ці діти вели нормальне життя, мали змогу втілювати власні мрії, Шостий рік поспіль щасливі обличчя учасників доводять, що наш конкурс — довгоочікувана і важлива подія для дітлахів», — кажуть організатори.

Автори найкращих малюнків — за версією журі та користувачів «Фейсбуку» — отримають можливість пройти курс відпочинку і реабілітації у спеціалізованому санаторії «Березовий гай» у Миргороді на Полтавщині.

На основі робіт, які маленькі художники надсилали на конкурс протягом п’яти попередніх років, художник-мультиплікатор Степан Коваль створив мультфільм «Історія про мрію. Від дітей з діабетом до світу дорослих». В основі — історія маленької дівчинки, у якої діагностували діабет, але вона знаходить в собі мужність контролювати хворобу. Цей мультфільм, за словами його автора, порушує актуальні для українського суспільства проблеми ранньої діагностики та лікування недуги.