На вантажівку вистачить

09.06.2015

Незважаючи на те, що ймовірність виграшу в лотерею надзвичайно мізерна, гравці регулярно зривають джекпот. Тільки уявіть собі: шанс отримати найбільший виграш в американській лотереї «Пауерболл» становить від 1 до 175 000 000. І сантехніку з Нью-Йорка Ентоні Перосі вдалося стати тим везунчиком, який заповнив щасливий білет. При цьому, як повідомляє газета «Нью-Йорк таймс», протягом місяця чоловік навіть не здогадувався, що став власником великої грошової суми.

Перосі заповнив лотерейну картку в мінімаркеті 7-Eleven на Пейдж авеню на початку березня. 14 березня він почув у закусочній, що джекпот у розмірі 136 мільйонів доларів випав на білет, проданий саме в цьому магазині. Але одна з відвідувачок кафе заявила, що перемога дісталася якійсь учительці, і Перосі не став перевіряти свій варіант.

Та 27 квітня сантехнік усе ж вирішив дізнатися виграшну комбінацію чисел лотереї — йому знадобилися гроші на ремонт вантажівки й чоловік подумав, що, може, виграв хоч якусь дещицю. А перевіривши дані про розіграш в інтернеті, на свій подив виявив, що зірвав джекпот.

Перосі вирішив розділити свій виграш із сином і віддав йому 30 відсотків суми. Після сплати всіх податків Перосі-старший отримав 38 612 055 доларів, а його синові дісталося 16 548 023 долари. Сантехнік розповів, що збирається витратити частину грошей на нову вантажівку, а також вирушити в подорож штатом Нью-Йорк.

За правилами лотереї, власник джекпота може отримати всю суму, але тільки рівними виплатами впродовж 30 років. Якщо ж забирати виграш одразу, через сплату податків він суттєво зменшується.