Дітей багато не буває?

27.05.2015
Дітей багато не буває?

Аннегрет Рауніг.

Німецька преса жваво обговорює досить сенсаційну новину: 65-річна мешканка Берліна Аннегрет Рауніг народила одразу чотирьох близнюків — трьох хлопчиків і дівчинку. Це рекорд — досі в такому віці «четвернят» не народжував ніхто. Та й узагалі в такому віці, відверто кажучи, мамами стають нечасто…

Зараз немовлята лежать у лікарні у спеціальних боксах, адже народилися вони недоношеними, на 27-му тижні вагітності. Найбільше з малят важить 960 грамів, а найменше усього лише 655 грамів і, швидше за все, не зможе похвалитися добрим здоров’ям.

Цей випадок викликав неоднозначну реакцію в суспільстві. Рауніг, учителька російської й англійської мов у початковій школі, завагітніла за допомогою штучного запліднення. До народження близнят у жінки було вже 13(!) дітей від п’ятьох чоловіків, а от постійного супутника життя вона наразі не має. Тож їй підсадили яйцеклітини, запліднені анонімним донором сперми.

У Німеччині жінкам віком понад 49 років таку операцію проводити заборонено. Законодавці ухвалили таке правило насамперед в інтересах дітей, адже що старшою є мама, то більше ризиків для здоров’я її маляти. Тому операцію із запліднення Аннегрет провели в Україні.

На запитання, як вона наважилася на такий ризикований крок, жінка відповіла, що про маленьку сестричку або братика її дуже просила молодша донька Льоле, якій 10 років. До слова, окрім тепер уже 17 нащадків Аннегрет має сімох онуків, а найстаршому з її дітей перевалило за 40.