«Швидка їжа» — великий клопіт

26.05.2015
«Швидка їжа» — великий клопіт

Найкращий спосіб запобігти утворенню шлаків — раціональне харчування. (з сайта bjump.ru.)

Шлаки, як відомо, — отрута для організму, оскільки спричиняють багато захворювань. Позбувшись їх, можна не лише поквитатися із зайвими кілограмами, а й оздоровити весь організм. Перспектива варта уваги, тож багато хто береться за чистку кишечнику, випробовуючи на собі різні народні засоби і методи «звільнення» від шлаків. Справді, «прибравши» у кишечнику, ми зробимо організму цінний подарунок — стане здоровішою кров, усі органи і системи запрацюють iз новою силою. Однак робити це слід розумно.

Якщо маєте хронічні захворювання (серцево-судинні недуги, проблеми зі шлунково-кишковою системою, неполадки з печінкою чи онкологічні хвороби), то очищати кишечник без попередньої консультації з лікарем категорично не можна. Фахівець підбере оптимальну програму очищення лише після ретельного обстеження.

Але навіть якщо особливих застережень зi здоров’ям немає, вибирати метод очистки все одно слід зважено. Особливо будьте уважними щодо проносних препаратів і клізми. Так, дехто часто вдається до таких кроків, оскільки таблетки, скажімо, дуже швидко «вирішують» питання: відбігав у туалет — вважай, справу зроблено. Однак зловживання методом може небезпечно позначитися на роботі шлунково-кишкового тракту. Щодо клізми, то вона не тільки вимиває з організму калові маси, які накопичилися за тривалий час, а й «виганяє» корисну мікрофлору, послаблює функцію кишечнику.

Фахівці кажуть: аби не вдаватися до таких радикальних методів, просто не запускайте організм. Насамперед, дбайте про харчування. Намагайтеся не навантажувати організм жирною і смаженою їжею, відмовтеся від фаст-фудів, солодкої газованої води. Якщо харчуватися різноманітно і збалансовано, випивати 1,5-2 літри чистої негазованої води на день, то задля профілактики цілком вистачить раз на півроку вдатися до нерадикального методу очистки кишечнику — за одним із народних методів. Майте на увазі, що займатися очищенням можуть лише ті, кому виповнилося 30 років. Для юного організму метод боротьби зi шлаками завчасний, вважають лікарі.

Спробуйте очищатися з допомогою висівок. Клітковина дуже корисна для кишечнику — саме тому дієтологи радять щодня вживати каші, свіжі овочі та фрукти. Висівки містять клітковину у великій кількості, а також справляють жовчогінний ефект, який активізує травлення. Вони чудово вбирають у себе токсини, виводять шлаки, залишки їжі і мікроби. Тричі на день з’їдайте дві столові ложки висівок, запиваючи їх склянкою води. Здійснювати процедуру необхідно за годину до їди впродовж місяця.

Ефективний і простий засіб — насіння льону. Чайну ложку зерняток заваріть склянкою окропу і настоюйте 5 годин. Випийте настій незадовго до сну. Повторюйте процедуру впродовж тижня.

Очищення сирими овочами — чудовий варіант. Приготуйте салат із капусти, моркви, кореня селери, болгарського перцю, зелених яблук, зелені. Заправте ложкою оливкової олії, додайте дрібку солі. І їжте впродовж дня кожні 2-3 години. Пити в цей день краще зелений чай або мінеральну воду без газу. Добрий вплив мають трав’яні чаї. Заварені на квітах ромашки і листочках м’яти, вони чудово покращують перистальтику кишечнику, а крім того — заспокоюють нервову систему. Пийте такі чаї впродовж місяця, тричі на день.

І не забувайте: який би спосіб очищення ви не обрали, не менш важливі помірні фізичні навантаження. Вони допоможуть і фігуру тримати «в рамках», і від шлаків своєчасно звільнятимуть. На відміну від жорстких дієт, які дуже часто провокують різні проблеми зi здоров’ям.