Відчуй себе президентом

21.05.2015
Відчуй себе президентом

Вілла Нельсона Мандели.

Відчути себе ближчим до легендарного президента Південно-Африканської Республіки, лауреата Нобелівської премії миру Нельсона Мандели відтепер може кожен, кому гаманець дозволяє викласти близько 6 тисяч доларів за ночівлю. Як повідомляє британська газета «Дейлі мейл», заміський будинок Мандели почали здавати в оренду щодобово. Віллу, розташовану на північ від Йоганнесбурга і неподалік від кордону з Ботсваною, пропонують туристам за ціною від 5,8 до 7,1 тисячі доларів США на добу, залежно від сезону.

У будинку, що стоїть у мальовничому заповіднику Shambala Private Game Reserve, є шість спалень, басейн із видом на озеро та дворецький. У вартість оренди також включено індивідуальний сафарі-тур.

Двоповерховий будинок зведений 2001 року. У ньому не лише відпочивав сам Мандела з родиною, а й зупинялися його знамениті гості, зокрема екс-президент США Білл Клінтон і американська телеведуча Опра Уїнфрі. Після смерті власника наприкінці 2013 року віллу закрили й відтоді в ній ніхто не жив. А 27 квітня цього року, на День незалежності ПАР, будинок відкрився в новій якості, ставши доступним для забезпечених мандрівників.