НОВИНИ ПЛЮС

20.05.2015

Полторак збирає на армію

Міноборони просить у Кабінету Міністрів додатково 7,7 мільярда гривень у зв’язку зi зростанням чисельності особового складу армії. Про це йдеться в листі глави Міноборони Степана Полторака Прем’єру Арсенію Яценюку, передає прес-служба МОУ. У Міноборони пояснили, що відомству потрібно 3,9 мільярда на виплату грошового забезпечення військовослужбовцям; 1,8 мільярда на речове забезпечення; 1,3 мільярда на харчування; 432,5 мільйона на виплату грошової допомоги сім’ям загиблих та пораненим в АТО; 181,8 мільйона для облаштування навчальних центрів, полігонів, польових таборів і блокпостів; 120 мільйонів на виплату компенсації за винаймання житла. У державному бюджеті-2015 на потреби військових закладена сума у 39,4 мільярда гривень, що майже на 14 млрд. більше, ніж бюджет МОУ у 2014 році.

«Опоблок» побореться за комунізм

В «Опозиційному блоці» вчора заявили про намір звернутися до Конституційного Суду, щоб скасувати пакет законів, згідно з яким, в Україні гряде масштабне перейменування вулиць і населених пунктів. Про це заявив народний депутат України Олександр Вілкул, виступаючи у Верховній Раді. «Ми зверталися до Президента з проханням накласти вето. На жаль, закони підписані. І тепер на перейменування міст і вулиць місцеві бюджети повинні будуть направити мільярди гривень, знявши їх із ремонту доріг, дахів, встановлення лічильників. Десятки мільйонів українців стануть у чергу по документи », — побідкався нардеп. Свою позицію він вирішив підважити посиланням на міжнародні інституції. «Крім того, заява ОБСЄ каже, що прийняті закони можуть загрожувати свободі слова в країні і привести до придушення критично налаштованих голосів у суспільстві», — заявив Вілкул.

Пукача розсекретять

Апеляційний суд Києва, який розглядає скаргу на вирок екс-генералу Олексію Пукачу, засудженому до довічного ув’язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, зобов’язав експертну комісію у складі представників МВС, СБУ та Генпрокуратури, а також Печерського районного суду Києва завершити роботу з розсекречення матеріалів справи до 2 червня. Рішення це вчора на судовому засіданні оголосив головуючий судової колегії суддя Степан Гладій. А ще суд зобов’язав керівників вказаних відомств розібратися з причинами, через які комісія ще не почала роботу. Щодо головного фігуранта справи, то Пукача попросили «пришвидшитися» — суд зобов’язав його завершити ознайомлення з матеріалами справи протягом п’яти діб. Наступне судове засідання відбудеться 4 червня.