Із «Сутінків» — у містику

20.05.2015
Із «Сутінків» — у містику

Крістен Стюарт.

Здобувши всесвітню славу завдяки головній ролі в солодкаво-популярній «Сутінковій сазі», Крістен Стюарт, схоже, «наїлася» примітивного кіно. І останнім часом знімається в дедалі більш серйозних фільмах — аж до артхаузних. Остання стрічка за її участю, що вийшла в широкий прокат, — драма «Все ще Еліс», за яку партнерка Стюарт по знімальному майданчику Джуліанна Мур отримала «Оскар».

А Крістен, що торік стала першою американською актрисою, яку вшанували найпрестижнішою французькою кінопремією «Сезар» (за роль другого плану у фільмі «Зільс-Марія»), знову повертається до режисера цієї драми Олів’є Ассайяса. У його новому проекті «Особистий шоппер» 25-річна зірка зіграє консультанта з купівлі одягу. Сценарій Ассайяс написав сам. Як зазначають голлівудські видання, дія фільму розгортатиметься «у примарному світі моди». І «примарний» — це, мовляв, не метафора: містики у стрічці вистачатиме.

Зйомки розпочнуться восени й проходитимуть переважно в Парижі. А до того, як фільм вийде на екрани, Крістен можна буде побачити в картині «Ультраамериканці», американська прем’єра якої відбудеться у серпні цього року, фантастичних «Рівних» та поки що безіменному проекті Вуді Аллена, який вийде в прокат у 2016-му.