І знову «Гамарджоба!»

28.04.2015

Створене з такими трудами Національне антикорупційне бюро досі не має свого приміщення. До вчорашнього дня його єдиним працівником був директор, обраний на конкурсній основі, — адвокат Артем Ситник. Учора першим заступником директора НАБ став грузин Гізо Углава.

«Нарешті я отримав законне право робити перші призначення. Їх буде небагато, оскільки закон дає мені можливість без проведення конкурсу призначити тільки першого заступника та заступників. Керівників посад буде не більше чотирьох. Інші посади займатимуться претендентами через проведення конкурсів», — розповів Ситник на брифінгу.

За словами керівника НАБ, Углава — колишній заступник головного прокурора Грузії часів президента Саакашвілі. «Основним для прийняття рішення були не ті посади, які займав Углава, а те, яких результатів він досяг у боротьбі з корупцією», — зазначив Ситник, до того ж він «має контакти з міжнародними організаціями».

Перший заступник керуватиме роботою детективів — основною «ударною силою» бюро, оперативно-технічним підрозділом і безпосередньо аналітиками.

Директор НАБ хоче, щоб перші детективи бюро запрацювали вже за сто днів. За словами Ситника, також при НАБ буде створено свій підрозділ швидкого реагування, який налічуватиме до 50 бійців.

Глава бюро пообіцяв, що після призначення своїм першим заступником «легіонера» з Грузії надалі обиратиме працівників НАБ серед українських фахівців. Кілька кандидатур уже проходять перевірку. Потреба влаштовувати конкурс гальмує набір кадрів. При цьому Ситник висловив надію, що основну частину конкурсу із заміщення посад у відомстві буде проведено до середини літа, повідомляють «Українські новини».

Щодо приміщення для НАБ, то Артем Ситник переглянув кілька варіантів, «утім жодне не задовольнило наші вимоги». Директор бюро не хоче, щоб офіс НАБ був схожий на Генпрокуратуру, «коли після вхідних дверей потрапляєш на прохідну і чекаєш справедливості за ґратами».