ХРОНІКА

27.03.2015

Шахи

До чвертьфіналу чемпіонату світу серед жінок у Сочі пробилися дві українські шахістки — сестри Музичук. У третьому колі львів’янки успішно вирішили свої завдання вже на першому етапі — в класичні шахи, обігравши суперниць з однаковим рахунком — 1,5:0,5. Анна перемогла грузинку Лейлу Джавахішвілі, а Марія — болгарку Антоанету Стефанову.

Учора ввечері Анна Музичук грала першу партію 1/4 фіналу зі шведкою Пією Крамлінг, яка вибила росіянку Валентину Гуніну, а Марія — з рейтинг-фаворитом чемпіонату Хампі Конеру з Індії, котра всі свої три попередні матчі виграла з однаковим рахунком — 2:0. Інші дві пари: Погоніна (Росія) — Чжао (Китай), Арабідзе (Грузія) — Харіка (Індія).

Волейбол

Жінки. Кубок виклику ЄКВ. 1/2 фіналу (перший матч, Мінськ). «Уралочка» (Єкатеринбург, Росія) — «Хімік» (Южне, Україна) — 3:0 (25:21, 25:22, 26:24).

Другий поєдинок відбудеться 29 березня у польському місті Жешув.

Теніс

Турніри в Маямі (призовий фонд — 5,381 млн. дол.). Перше коло. АТР. Альмагро (Іспанія) — Стаховський (Україна) — 6:3, 6:7, 6:4. WTA. Піронкова (Болгарія) — Козлова (Україна, Q) — 6:4, 6:3.

Турнір ITF у Палм-Харборі (25 тис. дол.). Перше коло. Заневська (Україна, 1) — Бозерап (США) — 6:7, 6:1, 6:4; К. Бондаренко (Україна, 6) — Гонсалвеш (Бразилія) — 6:4, 5:7, 7:6; Стюарт (США) — Калініна (Україна, Q) — 6:2, 6:4.

Баскетбол

Суперліга. «Одеса» — «Дніпро-Азот» — 77:89.

* * *

НБА. «Фінікс» — «Сакраменто» — 99:108 (Лень «Ф» — 6 очок + 9 підбирань + 4 блок-шоти).

Гандбол

Чоловіки. Суперліга. ЗНТУ-ЗАБ — ЦСКА — 30:32.

Футбол

Товариські матчі. Грузія — Мальта — 2:0 (Канкава, 83 («Дніпро»); Казаїшвілі, 90), Данія — США — 3:2, Німеччина — Австралія — 2:2, Шотландія — Півн. Ірландія — 1:0.

* * *

З міркувань безпеки одеський «Чорноморець» проведе свої найближчі матчі на київському стадіоні «Динамо». Спершу одесити приймуть тут 1 квітня «Дніпро» в Кубку України, а кілька днів по тому зіграють із «Динамо» в чемпіонаті.

* * *

«Шахтар» уперше за п’ять сезонів не зможе виграти «золото» чемпіонату України. «Це дуже важкий рік для «Шахтаря», адже всі матчі ми граємо на виїзді. Звичайно, це створює перевагу для київського «Динамо». Можна сказати, що це їх рік, — визнав головний тренер донецького клубу Мірча Луческу. — Не думаю, що «Шахтар» зможе наздогнати киян у турнірній таблиці».

За словами Луческу, він хотів би змінити систему конкуренції в чемпіонаті України: «Ми майже прийняли рішення про введення «плей-оф», але потім нашу ідею перестали підтримувати. Звичайно, кому це цікаво, якщо це додасть шансів «Шахтарю»? Ми б зіграли з «Динамо» чотири рази замість двох, тоді б і справедливо вирішилася доля чемпіонства».

«Формула-1»

Пілот команди «Макларен» Фернандо Алонсо успішно пройшов медичні тести Міжнародної автомобільної федерації, після чого був допущений до участі в Гран-прі Малайзії, який проходить 22—29 березня. Нагадаємо, 22 лютого під час передсезонних заїздів іспанець врізався у відбійник на трасі в Барселоні й провів кілька днів у госпіталі з провалами в пам’яті.