«Витязі» на «екскаваторах»

27.03.2015
«Витязі» на «екскаваторах»

Боротьба в матчі АТЕК — «Дженералз». (з сайта fhu.com.ua.)

Мізерна кількість учасників XXIII чемпіонату країни з хокею та обумовлена цими обставинами його швидкоплинність — прикрі факти. Але запущена в останній момент національна першість від цього не стала прісною й нудною. Навпаки, перші матчі «плей-оф» засвідчили, що боротьба за цьогорічне чемпіонство точитиметься не на жарт.

В обох стартових півфінальних матчах перемогли «несіяні» команди. І якщо протистояння АТЕКа та «Дженералз» іще до його початку виглядало більш-менш рівним, то гостьова невдача в Харкові переможця «регулярки» — справжня сенсація.

У чотирьох попередніх поєдинках чемпіонату «Витязю» жодного разу не вдалося перемогти «Кременчук». Натоміть у найбільш відповідальний момент харків’яни змогли мобілізуватися й здолати представників Полтавщини в серії булітів і повести в півфінальній серії, яка триватиме до двох перемог однієї з команд.

У будь-якому разі ім’я фіналіста, що представлятиме цю пару, визначиться в Кременчуці, де заплановане проведення двох інших поєдинків серії. Попередній виїзд «витязів» на береги Дніпра завершився для них розгромом. Тоді, в першому турі ЧУ, підопічні Євгена Гладченка зазнали двох поразок-«близнюків» з рахунком 5:1. Не виключено, що історія повториться й удома «Кременчук» реабілітується, захистивши реноме фаворита.

Проте в будь-якому разі легкого життя молодим підопічним Івана Підгурського ніхто не гарантує. Під час «регулярки» на виїзні матчі «Витязь» часто-густо не міг зібрати оптимальний склад, але, думається, на вирішальні поєдинки до Кременчука харків’яни прибудуть у всеозброєнні, захопивши з собою в тому числі й іменитих та досвідчених Віталія Литвиненка, Дмитра Ісаєнка й Романа Сальникова. Останній, нагадаємо, в минулому чемпіонаті країни був капітаном столичного «Компаньйона» й допоміг йому вперше в історії виграти «золото». А в цьому сезоні 39-річний ветеран українського хокею «підштовхує» до серйозних вершин уже команду свого рідного міста.

На іншому боці турнірної піраміди паралельне сходження на вершину ведуть дві київські команди — «Дженералз» та АТЕК, котрі в «регулярці» посіли друге та третє місця відповідно. Цікаво, що під час регулярного чемпіонату практично жодне столичне дербі, яких загалом було чотири, не обходилося без бійок. Однак перше півфінальне побачення АТЕКа та «Генералів» на домашній ковзанці «екскаваторників» пройшло відносно спокійно (штраф — 12:10). « Джокером» команди Сергія Супруна став Антон Росляков, який після тривалої паузи повернувся на лід і відзначився дублем. Тепер «генералам», аби потрапити у фінал, потрібно двічі поспіль вигравати в Броварах.

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Плей-оф». Півфінали (перші матчі). АТЕК — «Дженералз» — 4:3 (Кіча, 4; Росляков, 15, 47; Бега, 56 — Долінін, 27 (більш.); Оксененко, 49; Мадера, 60), «Витязь» — «Кременчук» — 3:2 Б (Панченко, 32; Сальников, 40 — Підгурський, 11, 13; вирішальний буліт — Миколенко («В»)).