Упали до самого дна

12.03.2015
Упали до самого дна

Ян-Клас Хунтелар ставить на коліна мадридський «Реал». (з сайта УЄФА.)

Попри те, що чинний переможець Суперліги — «Реал» одним із перших став учасником чвертьфінальної стадії турніру, здається, не все так добре у мадридському «королівстві». Пропустити на рідному «Сантьяго Бернабеу» чотири м’ячі від європейського середняка з Гельзенкірхена — це, без перебільшення, мегаподія з позначкою «мінус». Добре, що у відповідь «вершкові» змогли забити «Шальке» три голи, інакше б залишилася команда Карло Анчелотті, яка в першому матчі з представником німецької бундесліги здобула комфортну перемогу (2:0), поза межами «топ-8» ЛЧ-2014/2015. Тоді на адресу «реалістів» лунав би не тільки свист фанів. У випадку вильоту із Суперліги відчули б на собі «галактикос» більш потужні прояви фанатського невдоволення.

«Ми грали погано, тому цілком заслужили свист невдоволених уболівальників. Утім я довіряю цій команді й сподіваюся, що нам у короткий термін удасться покращити гру, особливо в захисті», — наголосив італійський наставник «Реала». Цікаво, що кілька днів тому уболівальники «Мілана», серед яких провели масштабне соцопитування, назвали Карло Анчелотті (разом із нинішнім наставником «россо-нері» Філіппо Індзагі) найгіршим тренером в історії клубу, біля керма якого він перебував вісім сезонів.

Зазначимо, що «Папа Карло» за час своєї роботи в Мілані, де тоді виблискували Шевченко, Кака, Зеєдорф та інші зіркові футболісти, лише одного разу виграв чемпіонат Італії. Щоправда, під орудою Анчелотті «Мілан» двічі тріумфував у Лізі чемпіонів та одного разу став найсильнішим колективом планети. Прикметно, що після виграшу клубного чемпіонату світу результати «россо-нері» різко погіршилися, наслідком чого й стала відставка Анчелотті. Схоже, аналогічна історія розгортається з італійцем і в «Реалі», з яким у грудні 55-річний наставник переміг на клубному «мундіалі» в Марокко. «Ми втратили впевненість у нашій грі й загубили авторитет в очах уболівальників. На жаль, зараз ми не можемо грати так, як хочемо», — очільник «Реала» не приховує, що всередині клубу є проблеми, які з’явилися після Нового року.

Воротар мадридців Ікер Касільяс додає: «Команда впала на самісіньке дно». Самого ж ветерана «Реала», який уже давно втратив колишню надійність, експерти після провальної гри з «Шальке», в якій перервалася 21-матчева безпрограшна домашня серія «вершкових» в єврокубках, назвали «блідою тінню».

Очевидно не найкращі емоції нині переживає й головна зірка мадридського суперклубу Кріштіано Роналдо, який, образившись на критичні статті місцевих ЗМІ, оголосив до кінця сезону їм бойкот.

Водночас «дубль» португальця у ворота «Шальке» дозволив йому стати найкращим бомбардиром в історії єврокубків. У цьому рейтингу Кріштіано, на рахунку якого тепер 78 точних «пострілів», на один м’яч випередив колишнього форварда «королівського» клубу Рауля.

Проте дорога «Порту» до чвертьфіналу вийшла значно простішою. Зігравши в гостях з «Базелем» унічию, вдома чемпіон Португалії просто познущався над швейцарцями — 4:0. «Цю перемогу ми присвячуємо нашому капітану Даніло», — сказав після гри наставник «біло-синіх» Хулен Лопатегі. На 17-й хвилині поєдинку лідер «Порту» зіштовхнувся з голкіпером своєї команди, й отримавши удар у голову, знепритомнів. До тями футболіст прийшов лише по дорозі в лікарню, де з’ясували, що ніяких серйозних ушкоджень мозку Даніло не отримав.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чвертьфінали. Матчі-відповіді. «Реал» (Іспанія) — «Шальке» (Німеччина) — 3:4 (К. Роналдо, 25, 45; Бензема, 53 — Фухс, 20; Хунтелар, 40, 84; Сане, 57; перша гра — 2:0), «Порту» (Португалія) — «Базель» (Швейцарія) — 4:0 (Браїмі, 14; Еррера, 47; Каземіро, 56; Абубакар, 76; вилучення: Самуель, 90+1 («Б»); 1:1).