Наступна зупинка — Єкатеринбург?!

12.03.2015
Наступна зупинка — Єкатеринбург?!

На шляху до півфіналу Кубку Виклику «Хімік» легко пройшов норвезький «Стод Воллей». (з сайта vc.khimik.com.ua.)

Керівництво «Хіміка» — беззаперечного флагмана українського жіночого волейболу — вже не перший рік мріє про виграш єврокубкового трофею, проте в минулі сезони чемпіону України далі чвертьфіналу міжнародних змагань пройти не вдавалося. Цього ж року волейболістки з Южного, можна сказати, переписали клубну історію, вперше пробившись до півфіналу євротурніру. І нехай це лише треті за рейтингом клубні баталії Старого світу — місце в «топ-4» Кубка Виклику чогось таки та й варте. У будь-якому разі, півфінальна стадії цих змагань для «Хіміка» — проміжний варіант, адже, за словами ліберо «хімчанок» Аліни Степанчук, у цьому турнірі команда налаштовується на перемогу.

Щоправда, досягти даної мета підопічним Сергія Голотова буде неймовірно складно. Скоріше за все, у півфіналі на українського чемпіона очікує одна з найтитулованіших команд Росії — «Уралочка» на чолі з легендарним 76-річним наставником Ніколаєм Карполем. У минулому сезоні представниці Єкатеринбурга грали у фіналі Кубка ЄКВ, де поступилися турецькому «Фенербахче». Наші ж волейболістки, нагадаємо, в тому розіграші дійшли до «челлендж-раунду», який по своїй суті є чвертьфіналом, де між собою зустрічаються четвірка найсильніших команд Кубка ЄКВ та «квартет» лузерів із Ліги чемпіонів.

На шляху до головного матчу Кубку Виклику жодних проміжних стадій немає. Відтак до фіналу турніру «Хіміку» залишилося зробити лише один крок. Остаточно ім’я їхнього наступного суперника визначиться сьогодні, коли «Уралочка» вдома зіграє матч-відповідь із грецьким «Паннаксіакосом». Перший поєдинок завершився упевненою перемогою вихованок Карполя (3:0).

Підопічні ж Сергія Голотова чвертьфінальний бар’єр подолали без проблем, здобувши переконливі «вікторії» в обох поєдинках проти норвезького «Стод Воллей».

Попри те, що в чемпіонаті Норвегії волейболістки, що представляють містечко Стейнх’єр, наразі є беззаперечними лідерами, нав’язати боротьбу найсильнішій команді української першості їм не вдалося. За два матчі команда Андре Са не виграла жодного сету. Загалом, досить рано вибувши з Кубка ЄКВ, у турнірі рангом нижче «Хімік» демонструє неабиякий хід. Наразі підопічні Голотова виграли шість із шести поєдинків, не віддавши при цьому суперникам жодної партії.

Головною зброєю «Хіміка» в протистоянні з «бразильськими вікінгами» (так називають «Стод Воллей» за чималий легіон виконавиць із Південної Америки) стала потужна подача. У першому поєдинку, що минулого тижня відбувся в Норвегії, наші дівчата зробили 15 «ейсів», позавчора вдома подали 12 подач «на виліт». Найактивнішою в цьому компоненті гри була Анастасія Чернуха, яка також назбирала найбільше очок і в атаці. Власне саме 20-річна Чернуха, яка є вихованкою євпаторійського волейболу (до переїзду в Южний виступала за місцеву «Керкінітіду»), зібрала всі ключові визнання матчу-відповіді.

ТАБЛО

Кубок Виклику ЄКВ. Жінки. 1/4 фіналу. Матч-відповідь. «Хімік» (Україна) — «Стод Воллей» (Норвегія) — 3:0 (25:12, 25:14, 25:21; перша гра — 3:0).