Сестриця Альонушка та братець Янукович

26.02.2015

На сайті Департаменту капітального будівництва Міністерства оборони України зазначено: тимчасовим директором цієї структури призначено Ротову Альону Іллівну. Хто така Ротова? У 2002—2010 роках вона була одним iз лідерів Партії регіонів у Херсонській області, тричі очолювала виборчий штаб ПР на виборах. Партквиток отримувала з рук особисто Віктора Януковича.

«Заявляю: я була, є і буду членом Партії регіонів. Я завжди дотримувалася ідеології, статуту та програми партії. Ніколи не переривала і не припиняла свого членства в ПР. Навіть у найважчі для партії роки я залишалася одним iз найактивніших і діяльних, відданих і дисциплінованих її членів», — нахвалювала сама себе Ротова у 2010-му, пише видання «Цензор.НЕТ».

Як відданий член ПР Ротова керувала сектором економічних реформ в обласній адміністрації Херсонщини. Тепер настав час Департаменту капітального будівництва, на розвиток якого у 2015-му закладено 2 млрд. гривень (у попередні роки ця цифра ледь сягала 12 мільйонів). Посада, як бачимо, «капіталомістка» й простору для того, щоб розгулятися на ній, є доволі.

Блогер Павло Подобєд на своїй сторінці у «Фейсбуцi» так прокоментував призначення Олени Ротової: «Це якби, скажімо, Вадика Колесніченка призначили на голову Служби зовнішньої розвідки України або якби Міша Чечетов очолив Антикорупційне бюро. Раджу співробітникам Міноборони зашити кишені й не залишати без нагляду верхній одяг у кабінетах».