Мільйон у пенсійному кошику

11.02.2015

Мрія розкрити таємницю довголіття віддавна не дає спокою ні простим людям, ні науковцям. Тож зрештою дослідники з Каліфорнії оголосили конкурс, який, як вони сподіваються, допоможе в пошуках способу відтягнути процес старіння. Переможець, що найбільш переконливо (власним прикладом, зрозуміло) доведе успішність своєї методики, отримає мільйон доларів.

Виплату такої суми гарантує доктор Джун Юн, фізик та директор каліфорнійського інституту «Пало Альто». Він упевнений, що рецепт довголіття лежить десь на відстані простягненої руки. «Я вірю, що вже тепер існують можливості, завдяки яким кожне наступне покоління житиме 120 років, — каже науковець. — Після шести десятиліть, які минули з часу розшифрування генетичного коду Джеймсом Уотсоном та Френсісом Кріком, настав час на розшифрування коду довголіття».

І наука вже зробила перший крок у цьому напрямі. Фахівцям з Університету Брауна нещодавно вдалося продовжити життя мишей на 20 відсотків, усього лише «підправивши» один ген. Якщо метод цей метод спрацює й на людях, то середню тривалість життя можна буде продовжити з нинішніх 79 до 95 років.