Герміона і Чудовисько

28.01.2015
Герміона і Чудовисько

(Емма Уотсон.)

Прославившись завдяки ролі Герміони у фільмах про пригоди юного чарівника Гаррі Поттера та його друзів, 24-річна Емма Уотсон так і не змогла покинути акторську кар’єру. Хоча всерйоз над цим думала, вважаючи акторство «несерйозною» професією, і кілька років не знімалася взагалі. Але від долі не втечеш, тож тепер Емма вдало поєднує «серйозну» діяльність активістки феміністичного руху та посла доброї волі ООН із кінематографом. І якщо торік у прокат вийшов лише один фільм за її участю — «Ной» (за роль у якому дівчина отримала схвальні відгуки критиків), то у 2015-му колишню Герміону можна буде побачити щонайменше у трьох проектах — «Повернення», «Колонія Дігнідад» та фільмі La La Land.

Але найбільше актриса тішиться іншій пропозиції. Як повідомила сама Емма у своєму «Фейсбуці», її затвердили на головну роль в екранізації популярного мультфільму студії «Дісней» «Красуня і Чудовисько». «Я обожнювала цю казку в дитинстві, а тепер просто в захваті від того, що танцюватиму під Be Our Guest та співатиму Something There! — не приховує радості Уотсон. — Саме час брати уроки вокалу!».

Емма й раніше планувала зіграти Красуню в кіноверсії студії «Уорнер», але потім режисер Гільєрмо дель Торо відмовився від участі в цьому проекті, й екранізацію відклали на невизначений термін. Новий фільм зніматиме «Дісней», а режисером фільму стане Білл Кондон, відомий за стрічками «П’ята влада», «Сутінкова сага. Світанок» та «Дівчата мрії».

Повнометражний мультфільм «Красуня і Чудовисько», прем’єра якого відбулася 1991 року, зібрав у світовому прокаті 375 мільйонів доларів, отримав власний мюзикл на Бродвеї і став однією із небагатьох анімаційних стрічок, що номінувалася на премію «Оскар» у категорії «Найкращий фільм».