Критики обрали «Отроцтво»

20.01.2015
Критики обрали «Отроцтво»

Джуліанна Мур на церемонії нагородження.

У світі кіно розпочався марафон вручення премій, що підводить до церемонії роздачі найжаданіших із них — «Оскарів». Через тиждень після нагородження «Золотим глобусом» зірки знову отримали змогу продефілювати червоною доріжкою й «обмити» вже нову порцію нагрод — «Вибір критиків» (Critics Choice Movie Awards). Попри те, що ця премія досить молода — нинішня церемонія була тільки 20-ю за ліком, її вважають дуже престижною. Окрім того, більшість фільмів, які в попередні роки обрали критики, згодом здобували й «Оскара».

На цей раз журі з 300 кінокритиків визнало найкращим фільм «Отроцтво» Річарда Лінклейтера. Він же став і найкращим режисером.

Серед акторів тріумфували Майкл Кітон («Бердмен») та Джуліанна Мур, яка за головну роль у стрічці «Все ще Еліс» уже отримала свій «Глобус» і номінацію на «золотого чоловічка». І критики, і оглядачі світської хроніки відзначають, що 54-річна кінодіва перебуває в чудовій формі — як щодо професії, так і щодо зовнішності.

У чоловічій та жіночій номінаціях за роль другого плану премію отримали, відповідно Дж.К. Сіммонс («Одержимість») та Патрісія Аркетт («Отроцтво»).

Найкращим фільмом у жанрі екшн було визнано «Вартових Галактики», а комедією — «Готель «Гранд Будапешт». І нарешті отримала відзнаку одна з найбільш уподобаних публікою картин 2014 року — «Інтерстеллар» здобув статуетку як «найкращий науково-фантастичний фільм».