НОВИНИ ПЛЮС

14.01.2015

Голову антикорупційного бюро оберуть 12 лютого

Голова парламентського Комітету з протидії та запобігання корупції, народний депутат від партії «Самопоміч» Єгор Соболєв повідомив, що глава Національного Антикорупційного бюро буде обраний 12 лютого. «Оголошення про початок конкурсу було вчора. Далі ми чекаємо місяць. За цей місяць парламент повинен зробити хороше законодавство: хороші зарплати і заборона брати на роботу тих, хто вже боровся з корупцією», — заявив нардеп. Нагадаємо, до складу конкурсної комісії з обрання глави бюро ввійшли дев’ять осіб, які пропорційно були обрані і делеговані від Президента України (Рефат Чубаров (голова комісії), Євген Захаров, Ярослав Грицак), Кабінету Міністрів (Йосип Зісельс, Олександра Яновська, Юрій Бутусов) і Верховної Ради (Євген Нищук, Віктор Мусіяка і Джованні Кесслер).

Депутати теж служитимуть в армії?

Народні депутати України повинні проходити військову службу нарівні з іншими громадянами. Про це заявив заступник голови парламентської фракції «Народний фронт», голова профільного Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський. Він повідомив, що його фракція наполягатиме на ухваленні відповідного законопроекту для зняття з парламентаріїв «броні від мобілізації» на військову службу для захисту України від зовнішньої збройної агресії.

«Народні депутати не повинні мати броні від мобілізації, повинні разом зі своїм народом зі зброєю в руках захищати свою землю», — зазначив Пашинський.

Кияни відмовляються сплачувати «комуналку»

Після підвищення тарифів на комунальні послуги кияни масово відмовляються сплачувати квитанції. У грудні 20% городян проігнорували платіжки, а по субсидії звернулися ще майже 10 тис. осіб (крім тих 32 тис., які вже їх отримують). Через неплатежі експерти пророкують столиці комунальний колапс, але влада сподівається на те, що через кiлька місяців ситуація стабілізується. Якщо раніше рівень оплати за «комуналку» сягав 100%, то в грудні він знизився на 20%. Нагадаємо: опалення в Києві подорожчало втричі — з 2,9 грн. за 1 кв. м до 9,22 грн. Зросли й ціни на гарячу воду — з 14,86 грн. до 25 грн. за кубометр.