Усім рекордам рекорд

14.01.2015

На сайті Книги рекордів Гіннесса оприлюднено перелік шести головних досягнень 2014 року, укладений за результатами голосування інтернет-користувачів. Тепер із цього списку фіналістів, до якого увійшли рекордсмени з Португалії, Франції, США, Росії та Японії, знову ж таки, шляхом голосування, буде обрано «головний рекорд» минулого року.

Серед претендентів на перемогу — мешканка Португалії Марія Консейсау, яка пробігла серію з семи марафонів загальною тривалістю в 41 день, та американець Пітер Нестлер, який виконав 100 стрибків через скакалку за 23,78 секунди. Також у фінал вийшли 344 американці, які разом виконали філіппінський ритуальний танець тініклінг на стадіоні в Далласі (США). А спільна російсько-французька команда, що теж претендує на перемогу, із 285 тисяч корків від пляшок з вином та 270 кілограмів клею виклала гігантську мозаїку у формі діжки. Композиція займає площу в 150 квадратних метрів.

У список увійшли й одразу два досягнення, зроблені в Японії, — найбільше у світі тло для фотографування (на дерев’яному стенді зображені гори) та найбільша мозаїка з бобів.