Вигідна Емма

06.01.2015
Вигідна Емма

Емма Стоун.

Незважаючи на те, що найбільшу касу за минулі 12 місяців зібрали фільми за участю Дженніфер Лоуренс, найприбутковішою актрисою року стала не вона. Пояснюється це просто: хоч Джен і приносить продюсерам великі прибутки, проте й гонорари в неї ого-го. Натомість кожен долар, вкладений у зірку фільмів «Прислуга» та «Нова Людина-Павук» Емму Стоун, обертається для кіностудій 61,45 долара чистого зиску. Тож саме 26-річна Емма й очолила рейтинг «найвигідніших» кіноартистів-2014, опублікований напередодні Нового року журналом «Форбс». Як зазначає видання, серед найбільш успішних стрічок за її участю, що вийшли в прокат минулого року, — «Людина-Павук: висока напруга», «Магія місячного світла» та «Бердмен».

Друге місце в рейтингу посів Дуейн Джонсон, відомий також за прізвиськом Скеля. Зірка фільмів серії «Мумія» приніс кіностудіям 31,1 долара за кожен вкладений у нього «зелений». Найуспішніший фільм року за його участю — «Форсаж-6».

Ненабагато відстав від «срібного призера» виконавець головної ролі у фільмах «Тор» та «Тор-2» Кріс Хемсворт, гонорари якого окуповуються у співвідношенні 1 до 30,7 долара.

Четверте-п’яте місця розділили Він Дізель та (нарешті) Дженніфер Лоуренс, які «заробляють» для кіностудій по 26,4 за долар. Окрім того, до переліку найбільш прибуткових кінозірок увійшли Крістен Стюарт, Джордж Клуні, Рассел Кроу, Марк Уолберга та Крістіан Бейл.