Сексуальні й без м’яса

25.12.2014
Сексуальні й без м’яса

Тенді Ньютон.

Наприкінці року в пресі з’являється безліч різноманітних рейтингів — видання й організації підбивають підсумки «найкращих», «найгірших», «найпомітніших» подій, людей року тощо. Не стала винятком і найвідоміша організація боротьби за права братів наших менших — ПЕТА («Люди за етичне поводження з тваринами»). Яка традиційно оголошує імена найсексуальніших вегетаріанців та веганів — людей, що не споживають не лише м’яса та риби, а й будь-якої продукції тваринного походження — у жіночій та чоловічій категоріях. У 2014-му цей титул здобули британські актриса Тенді Ньютон та боксер-важковаговик Девід Хей.

42-річна Тенді, до речі, в березні втретє стала мамою. Що майже не позначилося на її стрункій фігурі. Зірка блокбастерів «2012» та «Місія нездійсненна-2» переконана, що залишатися в чудовій формі їй допомагає саме суто рослинний раціон. Тенді неодноразово висловлювалася проти завдання людиною страждань живим істотам та шкоди довкіллю. «Тварин накачують гормонами, щоб вони швидше росли й давали більше м’яса, а потім годують цим наших дітей... Ще немовлям дитя споживає всю цю гидоту через материнське молоко. Моїх малюків ця доля, на щастя, оминула», — каже кінозірка.

На відміну від Ньютон, 34-річний Хей у веганстві — новачок. За словами спортсмена, кардинально змінити свій раціон він вирішив після того, як подивився документальний фільм про вирощування й забій тварин на м’ясо. «Я побачив усіх тих корів та свиней і усвідомив, що більше не можу брати в цьому участі. Це було жахливо. Щойно я переконався, що зможу отримувати вдосталь білку для того, щоб битися, навіть якщо не споживатиму тваринних продуктів, я одразу й назавжди від них відмовився», — розповів боксер.