Оглядини біля моря

25.12.2014
Оглядини біля моря

Перше місце Еліни Світоліної в національній збірній не обговорюється. (з сайта tennis.sport.ua.)

Після того як минулої зими українській збірній не вдалося з першої спроби повернутися у Світову групу Кубка Федерації, капітан нашої жіночої команди Наталя Медведєва порівняла з «болотом» нинішнє місце розташування «синьо-жовтих», зазначивши, що залишити Першу групу Євро-Африканської зони буде дуже складно. За словами іменитої тенісистки, без системної підготовки та залучення до збірної найсильніших виконавиць країни в реалізації «камбеку» не обійтися.

І ось, починаючи з 17 грудня, в Абу-Дабі розпочався передсезонний збір нашої національної команди, до якої її капітан покликала Еліну Світоліну, Лесю Цуренко, Катерину Козлову, Надію та Людмилу Кіченок, Ольгу Савчук та Юлію Бейгельзімер.

Може здатися, що Федерація тенісу України вирішила організувати для українських тенісисток свято небаченої щедрості. Утім поїздка до спортивного (і не тільки) раю стала можливою завдяки відомому тенісному меценатові Юрію Сапронову.

Цікаво, що зовсім недавно у Юрія Анатолійовича був конфлікт інтересів iз нинішнім очільником ФТУ Сергієм Лагуром. Утім, як заявив сам президент федерації, «консенсусу досягнуто». Тож, як і раніше, Сапронов знову надає підтримку українській жіночій збірній у Кубку Федерації. Нагадаємо, що саме за його підтримки «синьо-жовта» команда, у складі якої грали сестри Бондаренко, досягла своїх найвищих висот у цих змаганнях.

Як розповіла в інтерв’ю сайту ukrtennis.com Наталя Медведєва, проведення подібного збору, що організований у місті, яке всім ідеально підходить, — це великий крок уперед. «Збір в Еміратах, який відбудеться напередодні Відкритого чемпіонату Австралії, — чудова нагода дівчатам підготуватися до наступного сезону. Вони всі просто в захваті», — зазначила капітан збірної.

Думається, минулої зими Медведєва-тренер на такий «подарунок долі» й сподіватися не могла. Однак упродовж 14 днів вона матиме чудову нагоду «вживу» подивитися на своїх підопічних, у розпорядженні яких будуть спаринг-партнери, спеціалісти з фізичної підготовки тощо. «Два тижні — це досить великий проміжок часу, за який можна побачити значно більше, ніж за кілька тренувань», — наголосила Наталія.

Здається, єдине, що її непокоїть, так це відсутність на зборі Катерини Бондаренко, досвід виступів якої у подібних змаганнях неабияк потрібний нашій збірній. Утім, як відзначає Медведєва, наразі Катя, яка не так давно після народження первістка повернулася на корт, не горить бажанням грати за національну команду в КФ. «Будемо працювати над тим, щоб її залучити до табору збірної», — каже капітан.

Хоча, слід визнати, в нинішніх реаліях першу скрипку на корті в складі «синьо-жовтих» усе-одно гратиме прима українського тенісу Еліна Світоліна. І, власне, як свідчить Медведєва, перший номер Еліни не обговорюється. Натомість наразі в очільниці збірної немає чіткого уявлення, хто саме стане «другим номером», а хто діятиме в парі. «Зараз у мене буде більше часу й можливостей познайомитися з тенісистками, подивитися, як вони грають. Спробуємо якісь парні комбінації. Сьогодні питання зі складом абсолютне відкрите. Чітка ситуація лише з Еліною Світоліною. Решта складу — будь-хто може до нього потрапити», — підсумувала тренер.

Зазначимо, що матчі в Першій Євро-Африканській зоні Кубка Федерації-2015 пройдуть 4-7 лютого в Будапешті.