«Специ» з відбору

12.12.2014
«Специ» з відбору

«Барселона» неперевершено виглядає на груповому етапі ЛЧ. (з сайта УЄФА.)

Сперечатися, що скупчення мегазірок в одній команді неабияк покращує її комерційні проекти, звісно, безглуздо, однак і заперечувати, що надлишок «діамантів» на одиницю площі може суттєво вплинути на ігровий клімат та атмосферу всередині колективу, також не варто. Приміром, коли в «Барселоні» весь «гарнізон» грав на Ліонеля Мессі, «гранатово-сині», яких називали «інопланетянами», зібрали цілу купу трофеїв. Поява ж у «Барсі» поруч з аргентинським «Малюком» зіркового бразильця Неймара відчутно порушила ігрові схеми. За минулий сезон «Барсі» не вдалося виграти жодного турніру.

Улітку каталонський клуб поповнив іще один неординарний футболіст, відомий світу не тільки своїми голевими шедеврами, а й гострими зубами. Утім уругваєць Луїс Суарес пообіцяв більше не кусатися й повністю сконцентруватися на грі у футбол. Плоди роботи південноамериканського тріо можна буде оцінити ближче до літа наступного року. Позавчора ж у принциповому матчі проти «ПСЖ» Мессі, Неймар та Суарес оформили за «Барселону» свій перший «латиноамериканський хет-трик», по разу розписавшись у воротах найсильнішої команди Франції.

Команда Лорана Блана приїхала на «Камп Ноу» як лідер групи F. Для виграшу «пульки» парижанам вистачило б і нічиєї, проте феєричний виступ зіркового тріо з Південної Америки не залишив їм жодного шансу. «Барселона» ж восьмий раз поспіль вийшла до «плей-оф» Ліги чемпіонів iз першого місця у групі. Загалом, за час виступів у Суперлізі «гранатово-сині» 13 разiв вигравали свій квартет. І це — новий рекорд турніру.

Іще однією знаковою подією нинішньої ЛЧ став вихід до «плей-оф» усіх команд німецької бундесліги, які стартували з групового раунду змагань. Компанію «Баварії», «Байєру», «Боруссії» з Дортмунда у весняній частині турніру складе «Шальке», проскочити якому до 1/8 фіналу допоміг лондонський «Челсі». Нічим немотивовані «аристократи» Жозе Моуріньйо на власному полі переграли «Спортинг», позбавивши португальців місця в «плей-оф» ЛЧ, яким для збереження другої сходинки в «пульці» достатньо було й нічиєї. «Ми зробили свою роботу професійно. Жартувати з футболом не можна. Я задоволений своїми підопічними», — сказав португалець Моуріньйо після перемоги над своїми співвітчизниками.