Авто для супергероя

09.12.2014
Авто для супергероя

Той самий «Бетмобіль».

Придбати автомобіль за 137 тисяч доларів може дозволити собі лише дуже багата людина. Але якщо йдеться про унікальний, колекційний зразок, то ця сума здається не такою вже й великою. Хоча організатори аукціону в Далласі (США), що саме стільки виручили за найперше авто, яке отримало офіційну ліцензію «Бетмобіля», результатом були задоволені.

Як повідомляє «Рейтер», машину для Бетмена, супергероя з популярних коміксів, 1963 року зібрав автолюбитель Форрест Робінсон. На те, щоб переробити у «Бетмобіль» машину марки «Олдсмобіль-88», випущену в 1956-му, він витратив три роки. І став першим, хто будь-коли брався за таку роботу, створивши своє суперавто за кілька років до того, як автодизайнер Джордж Барріс почав будувати автомобіль для телесеріалу «Бетмен» телекомпанії Ей-Бі-Сі.

Після того як серіал здобув величезну популярність, компанія DC Comics, що володіє ліцензією на образ Бетмена, орендувала зроблену Робінсоном машину й використовувала її в туристичних цілях. Але згодом, коли «Бетмобілів» було зроблено більше, Робінсон отримав свою машину назад і через кілька років продав. Зрештою заіржавілу конструкцію знайшли в полі у штаті Нью-Гемпшир 2008 року. Потім автомобіль змінив іще кількох власників, аж доки був виставлений на торги.

А от перший із шести «Бетмобілів», створених для згаданого телесеріалу 1960-х, у січні 2013 року був проданий за рекордну суму в 4,6 мільйона доларів...