НОВИНИ ПЛЮС

04.12.2014

Україна купуватиме електроенергію у Росії

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин вважає необхідним розпочати імпорт електроенергії з Росії. Про це він заявив на прес-конференції в Києві в середу. «Я знаю, що ведуться переговори з імпорту електроенергії. Я можу з упевненістю сказати, що, як мінімум, у такій складній ситуації для збалансування енергосистеми — це необхідний крок, яким би він не був політично складним, але це необхідний крок», — заявив він.

В ОБСЄ незадоволені Міністерством інформації

В ОБСЄ вважають новостворене Міністерство інформації України загрозою свободі засобів масової інформації. Про це у своєму Twitter написала представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович. «Ініціатива України створити Міністерство інформації несе явну загрозу для свободи медіа, це не спосіб контрпропаганди», — написала Міятович. Як уже повідомляла «Україна молода», створення подібного міністерства викликало бурхливу дискусію і всередині країни. Позавчора Верховна Рада, ще не маючи засадничих положень такої інституції, вже проголосувала за призначення міністром інформації Юрія Стеця.

Гонтарєва спростовує чутки про відставку

Голова Національного банку Валерія Гонтарєва спростувала інформацію про порушення кримінальної справи проти неї, а також про можливу відставку з посади. Про це вона заявила журналістам на прес-конференції. «Що стосується якоїсь порушеної проти мене кримінальної справи — в Нацбанку не отримували ще жодної інформації про це», — заявила вона. Гонтарєва також зазначила, що готова давати свідчення в суді і не вважає, що перевищувала свої повноваження. Крім того, на її думку, така інформація може поширюватися з метою здійснення тиску на Нацбанк.

«Але, як би кому не хотілося, ми вже півроку тому перейшли на гнучку систему валютного регулювання і не маємо наміру від неї відмовлятися», — зазначила голова НБУ. Раніше мас-медіа з посиланням на керівництво Нацбанку повідомляли, що його очільниця Валерія Гонтарєва має намір подати у відставку. Вона нібито написала заяву ще два тижні тому і встигла попрощатися зі співробітниками, подякувавши їм за роботу. Як стверджували джерела, в адміністрації Президента вже займаються пошуком заміни Гонтаревої та розглядають кандидатури її наступників.

До парламенту пройдуть 9 нових нардепів

Замість депутатів, які були обрані до складу Кабміну, до Верховної Ради проходять дев’ятеро нових депутатів.Так, за списком «Народного фронту» після призначення міністрами Арсенія Яценюка, Арсена Авакова, В’ячеслава Кириленка та Павла Петренка депутатами стануть троє. Це Дмитро Стеценко 1987 року народження, тимчасово безробітний; Сергій Драюк, 1953 року народження — начальник управління організаційного та кадрового забезпечення Державної виконавчої служби; Олександр Романовський 1952 року народження, гендиректор ТОВ «НП «Хартрон-ЮКОМ»; Дарина Лєдовських 1991 року народження — начальник юрвідділу Громадської організації «Кияни — за реформи».

За списком БПП, після призначення міністрами Сергія Квіта, Павла Розенка, Юрія Стеця, до ВР потрапляють троє. Це Степан Барна, 1979 року народження, заступник директора ТОВ «Протекшн груп»; Давид Макарян, 1984 року народження, помічник-консультант депутата; Ігор Побер, 1968 року народження, депутат попереднього скликання від «УДАРу». Від «Батьківщини» до ВР замість Ігоря Жданова зайде екс-депутат минулого скликання  Олена Кондратюк. Від Радикальної партії замість Вощевського депутатський мандат отримає Юрій Чижмарь, який із 2007-го по 2010 рр. був головою Тернопільської ОДА.