Будь красива, як Земля...

02.12.2014
Будь красива, як Земля...

«Міс Земля-2014» Джемі Геррел (у центрі) та її «заступниці» — «Міс Вода» (ліворуч) та «Міс Повітря».

Двадцятирічна студентка з Філіппін Джемі Геррелл здобула перемогу в конкурсі «Міс Земля-2014» — одному з найпрестижніших світових змагань для красунь. При цьому, на відміну від «Міс світу» чи «Міс Всесвіт», учасниці «земельного» конкурсу мають відзначатися не лише зовнішньою вродою й такими-сякими розумовими здібностями (аби відповідати на запитання журі), а й високою екологічною свідомістю.

Фінал «екологічного» конкурсу краси відбувся на філіппінському острові Лусон, тож овації публіки, коли переможницею оголосили їхню співвітчизницю, були непідробно щирими. На останньому етапі змагання Джемі запитали, яким чином вона могла б допомогти розв’язанню проблеми глобального потепління. Дівчина запевнила, що докладатиме до боротьби з парниковим ефектом усіх можливих зусиль, а в разі своєї перемоги головну увагу приділить роботі з дітьми. «Пояснити наймолодшим, як важливо захищати нашу планету, — це справа надзвичайної ваги, адже діти — це наше майбутнє», — проголосила красуня, остаточно завоювавши симпатії журі.

Замість традиційних віце-міс, на конкурсі «Міс Земля» обирають володарок трьох інших (окрім «головної», вказаної в назві) стихій. Друге місце і титул «Міс Повітря» здобула представниця США Андреа Нью, третю сходинку з титулом «Міс Вода» посіла красуня з Венесуели Марія Александра Родрігес, а «Міс Вогонь» стала росіянка Анастасія Трусова.

До півфінальної вісімки найкращих увійшли також представниці Бразилії, Монголії, Словаччини та Іспанії. Українська красуня, на жаль, не потрапила навіть до шістнадцятки чвертьфіналісток.