Випробування вогнем

25.11.2014

Минула річниця від початку подій на майдані Незалежності. Однак в українській столиці знову горять автомобілі колишніх майданівців — у ніч проти неділі невідомі підпалили машину прес-секретаря мера столиці Оксани Зинов’євої.

«Ця «Інфініті» була вірним другом і навіть соратником. Де ми тільки на ній не шастали в часи Майдану. А от нинішніх часів не пережила. Тому, хто це зробив і замовив, зауважу: мені вас шкода. Про всяк випадок, пам’ятайте про закон бумеранга: зло повертається», — написала Зинов’єва на своїй сторінці у соціальній мережі.

Наразі у Голосіївському районному управлінні міліції Києва відкрили кримінальне провадження за фактом умисного знищення чи пошкодження майна. За попереднім висновком експертизи, причина пожежі — занесення стороннього джерела запалювання, ймовірно, з використанням займистої рідини. У прес-службі партії «УДАР» прокоментувати ситуацію з підпалом відмовилися.

Погратися з вогнем вирішили і «добродії» у містечку Коломия, що на Івано-Франківщині. Тут днями коктейлями Молотова закидали будинок помічника Олеся Донія Геннадія Романюка, де на той час перебували господар та його теща. Олесь Доній повідомив «УМ», що Романюку допоміг вижити щасливий випадок: уночі поряд проїжджала карета швидкої допомоги і лікар, побачивши вогонь на покрівлі та одній зі стін будинку, розбудив мешканців. «Геннадій Романюк — не лише мій офіційний помічник. Він — депутат Коломийської міськради. Боровся за Незалежність України наприкінці 80-х — на початку 90-х. Під час Майдану Романюк був координатором усіх коломийських наметів. Пам’ятаєте великі намети з написом «Коломия» на Майдані? Так-от, керував ними Геннадій Романюк», — зазначає політик.

За словами Донія, на адресу Романюка неодноразово надходили погрози, пов’язані з його громадською активністю. Наразі місцеві правоохоронні органи відкрили у справі кримінальне провадження, однак політик має сумніви, що злочинці будуть покарані.