Як жива!

25.11.2014
Як жива!

Лялька Леммілі.

Знаменита лялька Барбі нарешті стане ближчою до народу. Точніше, до реальності. Як повідомляє газета «Вашингтон пост», американський дизайнер Ніколай Лемм створив аналог відомої іграшки з «нормальними» жіночими формами та природними косметичними дефектами. У ляльки, яку розробник назвав Леммілі, є целюліт, розтяжки й вугрі (щоправда, це наклейки, тож їх можна зняти). Ноги в неї коротші, ніж у звичайної Барбі, стегна — ширші, а обличчя — «простої американської дівчини».

За словами дизайнера, створюючи цю іграшку, він хотів показати, що «реальність може бути прекрасною». Адже справжня Барбі зі своїми пропорціями в реальному житті б не вижила — надто тонка талія просто зламалася б під вагою пишного бюсту на непропорційно короткому відносно довжелезних ніг тілі. При цьому «природна» Леммілі має пропорції, яким також багато хто з жінок позаздрить: на звичайній жіночій фігурі це виглядало б як 84-78-91.

Щойно презентувавши свою новинку, Лемм отримав понад 20 тисяч замовлень. Вартість ляльки — 25 доларів, додатково можна придбати одяг, взуття, аксесуари.

Та й на самій ідеї вже вдалося непогано заробити. Замисливши ляльку, дизайнер розмістив оголошення про свій намір на сайті Kickstarter, де автори різних проектів збирають гроші на їх утілення. Ніколай планував отримати 95 тисяч доларів для розробки й запуску ляльки у виробництво, але підсумкова сума значно перевершила очікувану — 501 тисяча. Надлишок суми Лемм пообіцяв вкласти у створення «нормального» Кена. Ймовірно, бойфренд Леммілі буде лисуватим і повним.