Його там «не стояло»

20.11.2014

МВС України, котре останніми днями виявляє певну активність у справі репресій проти Майдану, заявляє про безпосередню причетність до них колишнього голови відомства Віталія Захарченка та його першого заступника Віктора Дубовика. Їх радник голови МВС Антон Геращенко, звинувачує в організації викрадень і побиттів активістів Революції гідності. Але й це ще не все. За словами Геращенка, встановлено, що план із викрадення та залякування активістів Євромайдану було розроблено на Банковій за участю екс-Президента Віктора Януковича і його сина Олександра.

Останній, перебуваючи в «екзилі» у Російській Федерації, «огризнувся» звідти грізною заявою, пообіцявши «вжити заходів для спростування цих брехливих звинувачень на мою адресу». «Бажаючи приховати від народу України правду, радник міністра МВС вирішив не шукати винних у вбивствах, а призначити їх. При цьому шановний радник присвоїв собі функції і обвинувачувача, і судді, забувши про презумпцію невинності», — зазначив синок Президента-втікача, згадавши раптом і про право, і про законність.

«Ці твердження є нахабною і злочинною брехнею, висловленою у спробі відзвітувати перед народом України про хід розслідування трагічних подій на Майдані в переддень річниці», — веде далі Янукович-молодший.

Зі свого боку Антон Геращенко відкидає будь-які звинувачення у брехні: «Якщо Саша Янукович вважає, що він не причетний до злочинів проти учасників Революції гідності, хай розповість, що він робив в останні дні перед розстрілом демонстрантів, кому телефонував, про що говорив, які давав указівки. Навіщо він, майже щодня з’являючись у МВС, не вилізав із кабінету Захарченка і фактично керував з його кабінету всією боротьбою проти Майдану», — написав Геращенко на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Він нагадав, що Олександр Янукович наразі переховується від слідства, і робить це, вочевидь, не дарма. «Залишилися свідки того, як і хто в останні тижні режиму Януковича фактично керував силовими структурами і які віддавав команди — це був Олександр Янукович, який дуже хотів зберегти владу собі й татові», — зазначає Геращенко.