Собаче життя мера

20.11.2014

Коли дрібні американські містечка й хутори обирають мерами малюків чи навіть тварин, це зазвичай сприймається з посмішкою — якщо в населеному пункті живе всього десятеро людей, то «чим би дитя не тішилось...» Але новина про те, що собака стане міським головою такого величезного міста, як Сан-Франциско, неабияк здивувала навіть деяких городян. Звісно, лише тих, хто був необізнаний із реальними обставинами справи. Річ у тім, що маленький песик породи чіхуахуа на ім’я Фріда був «призначений» мером лише на один день. Таким чином місцева влада прагнула привернути увагу до кампанії підтримки міського притулку для тварин.

Як повідомляє «Рейтер», власник Фріди став переможцем імпровізованого аукціону, заплативши за «посаду» для своєї улюблениці 5 тисяч доларів. У «робочий» день для собаки передбачено екскурсійну поїздку по регіону Сан-Францико, а по завершенні тяжкої праці їй вручать «пенсійний пакет» — підстилку, іграшки і подарунковий кошик зі смаколиками.

«Ми захоплюємося тим, що Фріда, яка починала свій шлях як самотня мати в притулку для тварин, отримала можливість стати «мером на день», — сказала в.о. директора міського департаменту догляду за тваринами Міріам Саес.

До речі, рік тому аналогічна акція була присвячена боротьбі з дитячим раком. Тоді Сан-Франциско на один день стало казковим містом Готемом на честь п’ятирічного Майлза Скотта, який переміг лейкемію.