ХРОНІКА

14.11.2014

Біатлон

Ветеран чоловічої збірної стріляючих лижників Андрій Дериземля вирішив завершити спортивну кар’єру й зосередитися на громадській роботі. Зазначимо, що влітку 37-річний спортсмен започаткував волонтерський рух «Центр підтримки армії», а пізніше балотувався в народні депутати по одномандатному округу на Чернігівщині.

Футбол

Комітет з етики ФІФА завершив розгляд скандального питання щодо корупційної складової під час виборів господаря чемпіонату світу 2022 року. Британські ЗМІ не раз повідомляли про наявність доказів підкупу членів виконкому ФІФА, які віддали право на проведення «мундіалю» Катару. Однак учора Міжнародна федерація футболу розповсюдила офіційну заяву, в якій йдеться, що «комітет з етики, провівши розслідування, не знайшов жодних порушень». Після цього можна ствердно говорити, що ЧС-2022 пройде в Катарі. Власне таким чином впала підозра в нечесній грі й з Росії, яка виборювала право на проведення «мундіалю»-2018 в парі з катарськими шейхами.

* * *

Перша ліга. Перенесений матч 10-го туру. «Сталь» (Д) — «Буковина» — 4:1.

* * *

Товариські матчі. Норвегія — Естонія — 0:1, Голландія — Мексика — 2:3, Бельгія — Ісландія — 3:1, Аргентина — Хорватія — 2:1, Туреччина — Бразилія — 0:4 (Неймар, 20, 60; Кайя, 24 (у свої ворота); Вілліан, 44.

Наставник «пентакампеонів» дав можливість дебютувати за національну збірну одразу трьом гравцям донецького «Шахтаря» — Дугласу Кості, Фреду та Луїсу Адріано. Останній розпочав матч зі стартових хвилин, однак відзначитися голом більше, ніж за 70 хвилин, так і не зміг.

Баскетбол

Суперліга. Чоловіки. «Черкаські мавпи» — «Київ» — 80:96.

Футзал

Екстраліга. Матч 8-го туру. «Локомотив» — «Титан-Зоря» — 2:0.

Чинний чемпіон країни з Харкова перервав серію з двох поразок поспіль.

Лідери: ЛТК — 19 (7 матчів), «Локомотив» — 18 (8), «Енергія» — 16 (7).