Відповідь Чемберлену

06.11.2014
Відповідь Чемберлену

У Лізі чемпіонів «Боруссія» з Дортмунда почувається значно краще, ніж у бундеслізі. (з сайта УЄФА.)

Як і личить чинному володарю Кубка чемпіонів, мадридський «Реал» одним із перших кваліфікувався до раунду «плей-оф» Суперліги. Зігравши «упівноги» з «Ліверпулем», підопічні Карло Анчелотті здобули на «Сантьяго Бернабеу» «чергові» три пункти й достроково забронювали за собою місця у весняній частині турніру. «Грати на максимумі не було необхідності, ми дуже рано повели в рахунку й до завершення матчу повністю контролювали хід поєдинку», — пояснив доволі скромну гру своїх підопічних Карло Анчелотті. Водночас італійський наставник виказав окремий комплімент нападнику команди Каріму Бенземі, який відзначився результативними діями в четвертому матчі поспіль, забивши таким чином свій п’ятий м’яч у груповому раунді ЛЧ-2014/2015.

Натомість кращий голеадор «вершкових» Кріштіано Роналдо у грі проти мерсісайдців не зміг продовжити свою «забивну» серію, що автоматично дозволило йому б, як мінімум, наздогнати за результативністю в Суперлізі легендарного Рауля, на рахунку якого 71 влучний постріл. «Не так уже й принципово, що Кріштіано не забив і не побив рекорд результативності Ліги чемпіонів. Важливо, що ми виграли. Рекорди — це другорядні речі. Водночас мене дуже радує, як команда грає і зберігає мотивацію», — наголосив наставник «Реала».

Своє завдання-мінімум на осінню частину Суперліги виконали й футболісти дортмундської «Боруссії», які також уже кваліфікувалися до 1/8 фіналу. Цікаво, що в чемпіонаті Німеччини, на відміну від ЛЧ, де «жовто-чорні» йдуть без втрат, підопічні Юргена Клоппа посідають передостаннє місце.

Близьким до подолання групового бар’єра був і суперник «Боруссії» по «пульці» — «Арсенал», проте, повівши у грі з «Андерлехтом» з перевагою в три м’ячі, підопічні Арсена Венгера примудрилися випустити з рук перемогу, яка б вивела їх у «плей-оф». «Складно сказати, що пішло не так. Хотіли виконати турнірне завдання. Однак, певно, зіграла свою роль якась недооцінка суперника. Команда нашого класу — за рахунку 3:0 — повинна вміти «вбивати» інтригу і «сушити» гру. Сьогодні нам це зробити не вдалося. За що й отримали покарання», — резюмував форвард «канонірів» Алекс Окслейд-Чемберлен.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 4-й тур (матчі вівторка).

Група А. «Мальме» (Швеція) — «Атлетико» (Іспанія) — 0:2 (Коке, 30; Р. Гарсія, 78), «Ювентус» (Італія) — «Олімпіакос» (Греція) — 3:2 (Пірло, 21; Роберто, 65 (у свої ворота); Погба, 66 — Ботія, 24; Ндінга, 61).

Турнірне становище: «Атлетико» — 9, «Олімпіакос», «Ювентус» — 6, «Мальме» — 3.

Група В. «Реал» (Іспанія) — «Ліверпуль» (Англія) — 1:0 (Бензема, 27), «Базель» (Швейцарія) — «Лудогорець» (Болгарія) — 4:0 (Емболо, 34; Гонсалес, 41; Гаши, 59; Сухі, 65).

Турнірне становище: «Реал» — 12, «Базель» — 6, «Ліверпуль», «Лудогорець» — 3.

Група С. «Зеніт» (Росія) — «Байєр» (Німеччина) — 1:2 (Рондон, 89 — С.-Х. Мін, 68, 73), «Бенфіка» (Португалія) — «Монако» (Франція) — 1:0 (Таліска, 82).

Турнірне становище: «Байєр» — 9, «Монако» — 5, «Зеніт», «Бенфіка» — 4.

Група D. «Арсенал» (Англія) — «Андерлехт» (Бельгія) — 3:3 (Артета, 25 (пен.); Санчес, 29; Чемберлен, 58 — Ванден Борре, 61, 73 (пен.); Мітрович, 90), «Боруссія» (Д, Німеччина) — «Галатасарай» (Туреччина) — 4:1 (Ройс, 39; Папастатопулос, 56; Іммобіле, 74; Кайя, 85 (у свої ворота) — Балта, 70).

Турнірне становище: «Боруссія» (Д) — 12, «Арсенал» — 7, «Андерлехт» — 2, «Галатасарай» — 1.