Щоб знав агресор

05.11.2014

У селі Княжа Криниця Черкаської області тамтешня православна громада, котра налічує більше 700 прихожан, гуртом вирішила змінити юрисдикцію парафії Успіння Пресвятої Богородиці Московського патріархату на Київський. «Це перша парафія на Черкащині, котра прийняла таке рішення. І мотивацією стала агресія Росії проти України», — повідомив «УМ» митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан. За його словами, торік таке ж рішення прийняла релігійна громада села Старосілля Горидищенського району, але тоді на перехід до Київського патріархату вплинула власна мотивація прихожан.

Приєднання парафіян Княжої Криниці на чолі з настоятелем протоієреєм Володимиром Яворським, як вони самі пояснюють, пов’язане з патріотизмом і великою любов’ю до Батьківщини, до свого народу і українських воїнів, які ціною власного життя захищають Україну від російських окупантів.

Минулої суботи, на Дмитрівську поминальну суботу, владика Іоан побував з архіпастирським візитом у Свято-Успенському храмі та звершив там Божественну літургію, після якої відбулася панахида за всіх від віку спочилих християн, а також за воїнів, які загинули за волю та соборність України.