Сліпа відчайдушність

05.11.2014
Сліпа відчайдушність

Нік Валленда встановлює рекорд.

Американець Нік Валленда, мабуть, найризиковіша людина у світі. Як повідомляє газета «Чикаго триб’юн», минулої неділі він без жодної підстраховки пройшов по тросу, протягнутому між чиказькими хмарочосами на висоті 183 метри.

Власне, до таких безумств вдавалися й інші канатохідці та руфери, які полюбляють вилазити на карколомні висоти й балансувати там за крок від падіння в безодню. Але 35-річний Нік вирішив побити всі рекорди відчайдушності. Спершу він пройшов по тросу, натягнутому над річкою Чикаго під кутом 19 градусів. Потім — по другому, розташованому між двома вежами хмарочоса «Маріна сіті». І головне, що цей маршрут сміливець подолав із зав’язаними очима! Знизу за рекордом, затамувавши подих, спостерігали десятки тисяч людей, які зустріли успішне завершення «номера» бурхливими оваціями.

Валленда — вихідець із відомої родини канатохідців. Його 73-річний дідусь загинув у Пуерто-Ріко, намагаючись так само пройти по тросу між двома висотками. Сам Нік кілька разів «прогулювався» по канату через Ніагарський водоспад і Великий Каньйон, а одну з «хмарочосних» прогулянок здійснив разом із матір’ю.