У чвертьфінал — малою кров’ю

30.10.2014
У чвертьфінал — малою кров’ю

Гол Олега Гусєва став вирішальним у другому кубковому протистоянні «Динамо» та «Карпат». (Олександра Приходька.)

На тлі сумарного розгрому (9:2), влаштованого першоліговій «Полтаві» фіналістом попереднього розіграшу Кубка країни — «Шахтарем», дві скромні вікторії чинних володарів трофея, динамівців, над «Карпатами», які нині змушені миритися з роллю аутсайдера прем’єр-ліги, вступають у певний дисонанс. Утім важкий прохід «Динамо» до чвертьфіналу пояснити не так уже й важко: київсько-львівські протистояння завжди оповиті особливою аурою, незалежно від рівня готовності його учасників.

…У столичному метро на склі одного з вагонів висіла свіженька «біло-зелена» наліпка «Галичани», в іншому потязі — молодий парубок, закутаний у прапор з емблемою «Динамо», їхав у напрямку «поля бою». І нехай на трибунах «Олімпійського» за протистоянням столичного та львівського клубів спостерігала доволі скромна глядацька аудиторія (11 310 глядачів), менш відповідальним ставлення його учасників до кубкового матчу-відповіді не стало.

Сергій Ребров узагалі здивував, обравши на матч доволі обережну стратегію. Як розповів тренер, після розгрому в Данії від «Ольборга» зі своїми підопічними він провів не одне теоретичне заняття, розбираючи причини провальної гри в захисті. Власне й летіти вперед «біло-синім» не було особливого сенсу, адже в запасі у них була, нехай і мінімальна, але перемога. Та й позбутися надокучливих думок про майбутнє протистояння в рамках ЧУ з «Дніпром», думається, хлопцям Реброва було важко.

Зрештою, динамівці поставилися до протистояння з львів’янами прагматично, витративши на гру рівно ту кількість ресурсів, яка дозволила їм і до чвертьфіналу пройти, і сили на важливий двобій з лідером ЧУ зберегти.

Хоча, на думку Сергія Реброва, київський поєдинок проти підопічних Ігоря Йовічевича вийшов важким. Утім, забий Андрій Ярмоленко на початку другого тайму пенальті, справи у «біло-синіх» далі пішли б значно краще. А так, динамівський очільник практично до фінального свистка, коли Олег Гусєв забив єдиний, переможний, м’яч, був змушений хвилюватися за підсумковий результат.

Відзначимо, що Ярмоленко — штатний пенальтист «біло-синіх», не реалізував свій другий поспіль удар iз «позначки». До речі, першого промаху він припустився у Львові — під час поєдинку національної збірної проти Македонії. Тепер, не виключено, право виконувати 11-метрові удари в «Динамо» отримає хтось інший.

Київський поєдинок наразі є найменш урожайним на голи поміж матчів-відповідей 1/8 фіналу КУ, що відбулися в перші два ігрові дні. У кожному з трьох інших поєдинків команди-переможниці забивали у ворота суперника по чотири голи. І якщо для «Шахтаря» та «Дніпра» така висока результативність — це звична справа, то подібні показники у виконанні дебютанта ПЛ — «Олімпіка» — несподіванка.

Цікаво, що раніше донецький колектив лише програвав із розгромним рахунком. Тепер в активі підопічних Романа Санжара є й перша розгромна «вікторія» над представником елітного дивізіону. А в ролі хлопчиків для биття виступив запорізький «Металург», котрому у двоматчевому протистоянні взагалі не вдалося забити жодного м’яча.

ТАБЛО

Кубок України. 1/8 фіналу (повторні матчі, поєдинки вівторка).

«Динамо» — «Карпати» — 1:0 (перша гра — 1:0)

Гол: Гусєв, 90+1

Нереалізоване пенальті: Ярмоленко, 63 («Д»)

Київ, НСК «Олімпійський», 11 310 глядачів

«Металург» (З) — «Олімпік» — 0:4 (0:2)

Голи: Дорошенко, 14; Кадимян, 24, 43; Драченко, 90+2

Вилучення: Орелесі, 64 («МЗ»)

Запоріжжя, «Славутич-Арена», 1 500 глядачів