Вічний учитель

29.10.2014
Вічний учитель

Той самий скелет.

Учитель — це покликання. Щоб упродовж багатьох років терпляче навчати дітей прекрасному, доброму й вічному, треба справді любити свою справу. Колишній директор школи в румунському регіоні Прахова Александру Григоре Попеску належав саме до таких учителів від Бога, тож його дуже любили й учні, і вчителі. А сам він був закоханий у свою справу так, що вирішив не полишати її й після смерті. Як повідомляє видання «Романія-інсайдер», після смерті чоловік заповів навчальному закладу... свій скелет. Як наочний посібник з анатомії.

Пан Попеску, який пропрацював у цій школі близько 50 років, помер у 1965-му. Відтоді його скелет стоїть у кабінеті біології, допомагаючи учням вивчати будову людського тіла. Тож, виходить, загалом стаж директора сягнув уже майже століття.

Як розповіли співробітники школи, нещодавно скелет конфіскувало міністерство охорони здоров’я та безпеки — для проведення гігієнічної експертизи. Але впевнившись, що жодної небезпеки ретельно відполірований кістяк не становить, інспектори повернули останки директора школі.