«Приборкувачі» апетиту?

28.10.2014
«Приборкувачі» апетиту?

Горіхи не просто тамують голод — вони надзвичайно корисні для здоров’я. (з сайта liveinternet.ru.)

Інститут харчових технологій США, що в Чикаго, оприлюднив у жовтневому номері журналу Food Technology результати досліджень про те, які поживні речовини і продукти допоможуть приборкати надмірний апетит і надовго зберегти відчуття ситості.

Насамперед учені рекомендують звернути увагу на білки. Згідно з дослідженням, щоденне споживання продуктів із високим вмістом білка допомагає контролювати апетит, відчувати ситість і уникнути зайвих вечірніх «перекусів». Відчуттю «повного шлунка» сприяють молочна сироватка, соя, горох, яєчний білок. Добре споживати їх на підвечірок (полудень).

Бажання перекусити зменшується і при вживанні продуктів iз цільного зерна і волокон — таких як цільнозерновий хліб, вівсяна каша. Вчені рекомендують також вживати на сніданок яйця, це допомагає зменшити відчуття голоду в перервах між прийомами їжі.

Корисні приборкувачі голоду — «здорові жири», які містяться в горіхах, зокрема в мигдалі. Ті, хто щодня з’їдає 40 грамів смаженого мигдалю, справляються з відчуттям голоду, не набираючи зайвих кілограмiв.

Є у списку рекомендацій від американських учених і бобові: горох, квасоля, сочевиця за рахунок насиченості білком і низького вмісту жиру забезпечують відчуття ситості. Дослідники нагадують і про екстракт шафрану, який позитивно впливає на настрій, зменшує бажання перекусити, пов’язане зі звичкою або стресом.