НЬЮЗРУМ

29.08.2014

Ціна свободи

Одним із результатів трьох поїздок у зону АТО журналістів каналу ZIK стали сюжети хронометражем у хвилину-півтори, що мають загальну назву «2014. Ціна свободи». В основі — роздуми українських військових, які перебувають і воюють у зоні антитерористичної операції, і родичів героїв Небесної cотні про Батьківщину, війну, ворогів. «Кожен із 18 роликів проекту, так би мовити, «живий», — каже керівник проекту Данило Мокрик. — У кожному чуємо слова не з фільмів чи книжок, розповідей дідусів-бабусь, які боролися за незалежність України, а тих українців, які сьогодні збагнули ціну свободи».

У прес-службі каналу повідомляють, що цикл, який уже показують в ефірі каналу, буде продовжено.

Візит ФСБ

У зв’язку з загрозою арешту, напередодні свята Незалежності канал «1+1» терміново відкликав власного кореспондента ТСН у Москві Маргариту Ситник. «Ми дізнались, що поки Маргарита перебувала у відпустці поза Москвою, до її друзів завітало ФСБ iз «проханням» повідомити про місце перебування Маргарити та віддати телевізійну техніку, яку та залишила їм на збереження на час відпустки. Вимоги були пов’язанні з можливим звинуваченням пані Ситник у тероризмі. Маючи прикрий досвід спілкування з російськими державними структурами щодо наших журналістів, зокрема Жені Агаркова та Наталки Пісні, ми прийняли рішення відкликати Маргариту з Москви», — так прокоментував ситуацію Сергій Попов, керівник інформаційної служби «1+1 медіа».

Наразі Маргарита Ситник перебуває в Києві, а «1+1» готує офіційні документи для подання до російських державних структур із приводу акредитації нового спеціального кореспондента у Москві. Компанія сподівається, що влада Російської Федерації поважатиме право українських громадян отримувати об’єктивну інформацію, кажуть у прес-службі.

Як на «Ревізора» іменини

Цього тижня своє триріччя святкує «Ревізор», команда якого пильнувала порядок і обслуговування в готелях і ресторанах. «Новий канал» до дати готує фільм про історію споживацько-розважального проекту «Ревізор без купюр». У ролі ведучого своєрідного екскурсу виступить Олександр Педан. Він побуває у знакових для «Ревізора» місцях, поговорить із героями випусків і членами команди, покаже те, що лишилося за кадром, і розповість цікаві факти з історії шоу. Наприклад, на яку суму колись розщедрилася Ольга Фреймут, залишаючи в закладах чайові. «Я прекрасно знаю і Фреймут, і Притулу... Причому незалежно одне від одного. Але при цьому ніколи не був залучений до процесу створення «Ревізора»... Тому можу бути абсолютно об’єктивним, розповідаючи про історію шоу. І, звісно, з огляду на дружні відносини з ведучими, дозволятиму собі жартувати з них», — цитує Олександра прес-служба канала.

Керівник творчого об’єднання «Нового канала» Вікторія Бурдукова зауважує про ведучого «Ревізора без купюр»: «Єдиний його недолік, що переростає в достоїнство, — те, що він надто добрий. Навіть у тих місцях, де, за нашими очікуваннями, його не повинні були зустріти дружелюбно, люди реагували найкращим чином. Гостинно і миролюбно». 

До речі, для створення проекту команда проїхала за шість днів майже 3 тисячі кілометрів — від Ужгорода до Полтави.

Для тих, хто заплутався в тому, на якій «кнопці» шукати «Ревізора» й Ольгу Фреймут. Із середини серпня на «Новому» виходять непоказані раніше випуски «Ревізора» за участі ведучої Ольги Фреймут і пост-шоу «Страсті за Ревізором» iз ведучим Сергієм Притулою. Згодом на каналі має стартувати «Ревізор» із новим ведучим, ім’я якого канал тримає в таємниці. Власне, Ольга Фреймут, яка вже є ведучою каналу «1+1», з’явиться там в іменному авторському проекті «Інспектор Фреймут» на початку вересня — також перевірятиме популярні заклади громадського харчування.

І наостанок. Нещодавно російський телеканал «Пятница!» придбав у нашого «Нового канала» права на адаптацію шоу «Ревізор» і запустив проект під назвою «Ревізорро». Його ведуча — білявка, яку представляють Лєною Лєтучою. У кадрі вона часто з’являється у білих рукавичках, які часто сіріють від прихованого бруду в російських готелях і ресторанах.

Здійснення бажань

Ніка Досаєва, ведуча нового щотижневого 45-хвилинного проекту «Рецепти щастя», знімальним майданчиком для якого стала однокімнатна квартира, в ефірі каналу «К1» мріятиме зібрати гроші на відкриття власних міні-пекарні та кафе. Ніка щонеділі готуватиме три страви: на сніданок, обід та вечерю. Наприкінці дня до неї, в її домашнє кафе, можуть навідатися гості: друзі, знаменитості або просто незнайомі люди. Після вечері вони ділитимуться враженнями, а ще — можуть залишити якусь суму коштів у скарбничці Ніки, яка потім буде підраховувати, скільки заробила коштів для здійснення своєї мрії. Крім того, в кожному випуску програми її творці знайомитимуть глядачів із тими, хто готовий, як Ніка, ризикнути заради здійснення бажання мати улюблену справу, започаткувати власний бізнес. За інформацією прес-служби канала, проект виробляє «Кефір-продакшн» (керівник Наталія Черкасова).

У реальному житті Ніка Досаєва, 28-річна уродженка Запоріжжя, має освіту фінансиста. Вона переїхала у Київ, працювала у приватних компаніях. А потім вирішила зайнятися власною справою — і відкрила міні-пекарню, яка продукує мафіни.

Хочу в Бордо і Неаполь

У вересні на «Інтері» стартує новий, уже дев’ятий, сезон тревел-шоу «Орел і решка». Цього разу тематика подорожей — «Незвідана Європа», уточнює прес-служба канала. Ведучі Коля Сєрга та Регіна Тодоренко (це їхній другий сезон у проекті) вирушать туди, де не гуляють натовпи українських туристів. Маршрути проляжуть у Нормандію, Більбао, Сарагосу, Роттердам, Бордо, Сараєво, Белград, на Фарерські острови, в Неаполь, Шпіцберген. Наприклад, уже в першому випуску можна спостерігати за мандрівкою економ-класу (із сотнею доларів у кишені) і необмеженою матеріально (із золотою банківською картою) в Бордо — найбільше за площею місто Франції з населенням майже в мільйон осіб, яке французи називають «Маленьким Парижем», «Сплячою Красунею» і «Портом Місяця».

Фото «Інтера», «Нового канала», «1+1», ZIK.

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>