ХРОНІКА

29.08.2014

Футбол

Президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що не планує брати участі в майбутніх виборах очільника ФІФА, які пройдуть навесні 2015 року. Таким чином француз вирішив не конкурувати за місце головного футбольного функціонера планети з багаторічним главою Міжнародної федерації футболу Йозефом Блаттером.

* * *

Кубок Англійської ліги. 1/32 фіналу. «МК Донс» — «Манчестер юн.» — 4:0.

Під орудою нового наставника — голландця Луї ван Галя — манкуніанці не виграли ще жодного офіційного поєдинку на старті сезону. Сухий доробок — одна нічия та дві поразки. На думку британських ЗМІ, це найжахливіший старт «МЮ» за всю його історію.

Велоспорт

На останній у сезоні велобагатоденці «Гранд туру» — «Вуельті» — завершується перший тиждень перегонів. Попри наявність у пелотоні визнаних майстрів марафонів — Альберто Контадора, Алехандро Вальверде та Наїро Кінтани, генеральну класифікацію наразі очолює австралієць Майкл Меттьюз, який представляє команду «Оріка ГрінЕдж». Також на старт «Вуельти»-2014 вийшов і українець Ярослав Попович, який під «прапорами» «Трек Фекторі» йде на 114-му місці, відстаючи від лідера на 22 хв. 45 сек.

Бокс

Володимир Кличко продовжує виправдовуватися після того, як переніс свій бій iз Кубратом Пулєвим з 6 вересня на 15 листопада. «Я не бігаю від Пулєва. Я дійсно травмований, і травма дуже серйозна — розірвані м’язеві волокна», — каже Кличко-молодший.

Теніс

Відкритий чемпіонат США. (Нью-Йорк, призовий фонд — 18,1 млн. доларів).

Перший раунд. Марченко (Україна, Q) -  К’юдінеллі (Швейцарія) — 7:6, 4:6, 7:6, 7:6.

Пари. Перший раунд. Жінки. Савчук/Калашнікова (Україна/Грузія) — Опранді/Роджерс (Швейцарія/США) — 2:6, 6:1, 6:0. Світоліна/Дої (Україна/Японія) — Бартель/Панова (Німеччина/Росія) — 7:6, 3:6, 7:6.

Ілля Марченко став єдиним українцем, якому вдалося подолати стартовий бар’єр «Ю-Ес оупен»-2014.