«Пуститися берега» і перемогти

28.08.2014
«Пуститися берега» і перемогти

Зірки серіалу «Пуститися берега» (справа наліво): Брайан Кренстон, Анна Ганн та Аарон Пол.

Далеко не вперше, але, схоже, таки востаннє серіал «Пуститися берега» тріумфував на церемонії вручення найпрестижнішої телевізійної нагороди, премії «Еммі». Останній сезон американської теледрами про хворого на рак учителя хімії, який, щоб забезпечити свою сім’ю, почав виробляти синтетичні наркотики, завершився минулої осені. Тож «на прощання» журі вирішило роздати статуетки ледве не всім героям «Пуститися берега».

Загалом «мило» про хіміка-наркобарона перемогло у п’яти номінаціях на чолі з головною — «Найкращий драматичний серіал». Виконавець головної ролі Брайан Кренстон був визнаний найкращим актором драматичного серіалу, а його колеги по знімальному майданчику Аарон Пол та Анна Ганн отримали статуетки як найкращі актор та акторка другого плану.

«Я вдячний за усе, що сталося», — заявив задоволений Кренстон, якому вдалося вибороти нагороду в таких «важковаговиків», як Меттью Макконехі та Вуді Харрельсон.

Найкращою актрисою драматичного серіалу визнали Джуліанну Маргуліс за головну роль у серіалі «Гарна дружина».

Улюбленець публіки Бенедикт Камбербетч отримав «Еммі» як найкращий актор міні-серіалу, а його напарник по «Шерлоку» Мартін Фріман — як актор другого плану у відповідній категорії. А от сам британський телефільм про Холмса й Ватсона поступився званням «найкращого міні-серіалу» американському детективу «Фарго».

Найкращою комедією американські телекритики вп’яте поспіль назвали «Американську сімейку». «Акторські» премії за комедійні ролі отримали Джим Парсонс за роль головного героя у «Теорії великого вибуху» та Джулія Луї-Дрейфус за комедійну сатиру «Віце-президент».

А от популярний серіал «Гра престолів», який був лідером за кількістю номінацій — 19, у результаті не отримав жодної(!) статуетки.

Окремо на церемонії вшанували «найяскравішу зірку у комедійній галактиці» — чудового актора Робіна Уїльямса, який пішов із життя два тижні тому.