Слово за останнім

28.08.2014

Схоже, як ніколи коротким видасться перебування українських тенісистів на цьогорічному «Ю-Ес оупен». Без найсильнішого тенісиста нашої країни — Олександра Долгополова, який пропускає турнір через травму, виходить, що й нікому на кортах «Флешинг Мідоуз» підтримувати марку українського тенісу. Неначе слідуючи принципу доміно, один за одним сходять iз турнірної дистанції наші повпреди, програючи свої стартові поєдинки на «Ю-Ес оупен».

Слідом за Сергієм Стаховським, який зачохлив ракетку в перший день змагань, свої виступи на останньому в сезоні турнірі «Великого шолома» припинили всі наші представниці в жіночому одиночному розряді на чолі з першою ракеткою України Еліною Світоліною. Після нещодавнього виграшу другого в кар’єрі турніру WTA від харків’янки в Нью-Йорку очікували потужного виступу. Утім команда нашої тенісної прими фактично опинилася біля розбитого корита, адже їхня вихованка в першому колі поступилася словенці Полоні Герцог — 2:6, 6:7 (4:7). Варто відзначити, що шанс на успішний підсумок у Еліни був, але вона втратила можливість вирівняти рахунок у матчі, змарнувавши нагоду взяти другий сет на подачі суперниці.

Натомість друга ракетка України Леся Цуренко взагалі не змогла «показати зуби» в зустрічі з казашкою Заріною Діяс, вигравши у суперниці лише три гейми — 1:6, 2:6. Нетривалою — 1 год. 20 хв. — вийшла й дуель Марини Заневської та господарки кортів Шелбі Роджерс — 4:6, 3:6.

Відтак єдиним повпредом України на «Ю-Ес оупен»-2014 до останнього залишався «кваліфаєр» Ілля Марченко, який сьогодні вночі за київським часом мірявся силами зi швейцарцем Марком Чудінеллі.

ОВВА!

У пошуках правди

Ідейний лідер нашої чоловічої збірної в Кубку Девіса, Сергій Стаховський, дуже гостро відреагував на рішення Міжнародної федерації тенісу (ITF) заборонити проведення в Києві поєдинку раунду «плей-оф» Світової групи між командами України та Бельгії. «Я чекаю, коли наша федерація подасть позов проти ITF до спортивного арбітражного суду. Не знаю, чи маю я право це робити. Але я почекаю. І якщо вони цього не зроблять, я зроблю це сам», — заявив Стаховський.