ФУТБОЛЬНА МОЗАЇКА

20.08.2014

Минулого уїк-енду в Сочі відбулася зустріч президента Росії Володимира Путіна з керівником ФІФА Йозефом Блаттером, під час якої обговорювалося майбутнє «мундіалю»-2018, а також доля російського та кримського футболу. Нагадаємо, що після того як РФС включив до свого складу три клуби з півострова, ФФУ звернулася до УЄФА та ФІФА з вимогою покарати порушників міжнародного футбольного законодавства. Як заявив очільник Міжнародної футбольної федерації, наразі його інстанція чекає, як відреагує УЄФА на нелегітимні діяння російських функціонерів.

«ФІФА буде проробляти питання кримських клубів на основі відповідних рішень, які в першу чергу має прийняти відповідна конфедерація, під юрисдикцією якої знаходяться ці команди», — заявив Блаттер. Також у розмові з президентом РФ швейцарець заявив, що бачить доцільним зменшення кількості приймаючих міст ЧС-2018 — з 12 до 9.

* * *

Виконком ФФУ прийняв рішення про виділення 1 мільйона гривень на допомогу українським бійцям, котрі постраждали під час воєнних дій на Донбасі.

* * *

Кубок Німеччини. Заключні матчі 1/32 фіналу. Енергі (ІІІ) — Гамбург 2:2 (пен. — 1:4), Динамо (Дрезден, ІІІ) — Шальке — 2:1.

* * *

Чемпіонат Англії. Заключний матч 1-го туру. «Бернлі» — «Челсі» — 1:3 (Ерфілд, 14 —
Д. Коста, 17; Шюррле, 21; Іванович, 34).

* * *

Перша ліга. 4-й тур. «Геліос» — «Гірник» — 1:1, «Динамо-2» — «Гірник-Спорт» — 1:4, «Тернопіль» — «Сталь» (А) — 3:0, «Олександрія» — «Суми» — 2:0, «Буковина» — «Полтава» — 0:1, «Сталь» (Д) — «Миколаїв» — 1:1, «Десна» — «Нива» (Т) — 2:0, «Нафтовик» — «Зірка» — 2:0.

Лідери: «Олександрія» — 12, «Гірник-Спорт» — 10, «Сталь» (Д) — 8, «Тернопіль» — 7 (3), «Геліос», «Полтава» — 7.

Бомбардир: Кравченко («Геліос») — 5.