Проблематично, але не критично

20.08.2014
Проблематично, але не критично

Найближчим часом Коноплянка «Дніпру» не допоможе. (УНІАН.)

Участь одразу двох клубів українського чемпіонату в груповому етапі Ліги чемпіонів — відносно рідкісна подія. Ось і в нинішньому основному розіграші Суперліги візьме участь єдиний представник вітчизняного футболу — «Шахтар», який уже не перший рік на правах національного чемпіона починає свої виступи в турнірі одразу з його групової стадії.

Нагадаємо, що для другого українського повпреда в ЛЧ-2014/2015 — «Дніпра» — дебют у найпрестижнішому клубному турнірі Старого світу завершився дуже швидко. Підопічні Мирона Маркевича спіткнулися вже на першому суперникові, поступившись у третьому кваліфайн-раунді данському віце-чемпіонові з Копенгагена.

Утім на цьому єврокубковий похід для дніпропетровського клубу не завершився. Сьогодні команда Маркевича спробує закласти фундамент для участі в груповому раунді Ліги Європи, де в минулі сезони «Дніпро» демонстрував вельми пристойні результати. У першому матчі заключного раунду кваліфікації ЛЄ український віце-чемпіон на своєму полі прийме хорватський «Хайдук», за який, до речі, з недавніх пір виступає Артем Мілевський.

Для «Дніпра» домашній статус матчу матиме вельми умовне значення, адже йому знову доведеться приймати міжнародних гостей на НСК «Олімпійський» в Києві. Цікаво, що й двоє інших українських учасників четвертого відбіркового раунду ЛЄ — «Металіст» та «Зоря» — також свої домашні матчі (проти «Леха» та «Фейєноорда» відповідно) гратимуть у столиці України. Харків’яни на наступному тижні приймуть польського опонента на «Олімпійському», а «Зоря» завтра зіграє з гостями з Голландії на стадіоні «Динамо».

Зауважимо, що після київської зустрічі «Дніпра» та «Копенгагена», на якій дніпропетровські ультрас побилися зі своїми данськими візаві, були серйозні побоювання щодо суворих дисциплінарних заходів. Зокрема, захисник «Дніпра» Артем Федецький непокоївся, що УЄФА змусить його команду проводити наступні домашні єврокубкові матчі за порожніх трибун. Утім, схоже, дніпропетровців, які, по суті, грають на нейтральному полі, вирішили не карати, і поєдинок iз «Хайдуком» пройде з глядачами.

Натомість не зможе допомогти «Дніпрові» Євген Коноплянка, який у матчі останнього туру ЧУ отримав важку травму коліна. Тепер на лідера «біло-синьо-блакитних» чекає операція в Німеччині й пiвторамісячний курс реабілітації. «Звісно, це серйозна втрата, але що — застрелитися? Інші ж у строю. Будемо грати», — новий наставник дніпропетровців Мирон Маркевич перебуває у доволі складній ситуації, адже раніше з подібними проблемами до лазарету потрапив й інший атакувальний футболіст команди Матеус. Утім, як видно, Мирон Богданович рук не складає й обіцяє вирішити завдання з потраплянням в груповий раунд ЛЄ.