Іменем «Короля»

14.08.2014
Іменем «Короля»

Кріштіано Роналдо із Суперкубком УЄФА. (з сайта УЄФА.)

Виступ зіркового Кріштіано Роналдо та його збірної Португалії на нещодавньому чемпіонаті світу не залишив практично жодних позитивних емоцій. Європейські бразильці навіть не спромоглися подолати груповий бар’єр, а їхній лідер — найкращий футболіст світу за підсумками минулого року, який, нагадаємо, самотужки переграв у «плей-оф» збірну Швеції і вивів португальців на «мундіаль», — забив на самому ЧС лише один м’яч.

Водночас у рідному клубі Кріштіано без проблем вдається підтримувати на високому рівні свою марку. Ось і позавчора, відзначившись у матчі за Суперкубок УЄФА «дублем», португалець приніс «Реалу» черговий трофей, який став логічним доповненням до виграного навесні Кубка чемпіонів.

Звісно, без підтримки зіркових партнерів записати до свого активу чергове звершення К7 було б значно складніше. Та й суперник мадридців по Суперкубку був вельми скромний. Переможець минулого розіграшу Ліги Європи — «Севілья» — в сезоні 2013/2014 років посіла лише п’яте місце, й знову буде змушена грати в другому за рангом єврокубковому турнірі.

Натомість «вершкові» для захисту лігочемпіонського Кубка та штурму національної вершини, яку їм не вдавалося підкорити в двох попередніх сезонах (кажуть, що в новому сезоні «королівський» клуб взагалі планує виграти шість трофеїв), здійснили серію серйозних придбань, підписавши контракти з найкращим бомбардиром ЧС-2014 Хамесом Родрігесом та новоспеченим чемпіоном світу Тоні Кроосом. Для обох новачків очільник «Реала» Карло Анчелотті знайшов місце в стартовому складі на матч проти «Севільї». Без сумніву, каші хлопці не зіпсували, проте головними дійовими особами поєдинку стали перевірені бійці. Перше взяття воріт Бету мадридцям вдалося після філігранного навісу Гарета Бейла, який уміло замкнув Роналдо. А подвоїв рахунок португалець, якого, в підсумку, цілком резонно назвали найкращим гравцем матчу, після витонченої передачі Каріма Бензема.

«Це був перший матч після перерви, тому я трохи хвилювався. Але на полі я почувався добре, та й команда допомагала. Перший гол додав упевненості, а далі все йшло просто чудово», — сказав головний герой Суперкубка.

ТАБЛО

Суперкубок УЄФА.

«Реал» (Іспанія) — «Севілья» (Іспанія) — 2:0

Голи: К. Роналдо, 30, 49

«Реал»: Касільяс, Коентрау (Марсело, 84), С. Рамос, Пепе, Карвахаль, Модрич (Ільярраменді, 86), Кроос,

Х. Родрігес (Іско, 72), К. Роналдо, Бейл, Бензема

«Севілья»: Бету, Наварро, Фасіо, Пареха, Коке (Фігуейраш, 84), Каррісу, Криховяк, Вітоло, Д. Суарес (Х. Рейєс, 79), Відаль (Аспас, 66), Бакка

Попередження: Карвахаль, 46; Кроос, 53 — Вітоло, 41; Наварро, 66

Суддя — Клаттенберг (Англія)

Кардіфф, стадіон «Кардіфф Сіті».