Олег Ляшко проводить люстрацію у правоохоронних органах

08.08.2014
Олег Ляшко проводить люстрацію у правоохоронних органах

Олег Ляшко на присязі бійців батальйону «Шахтарськ», значна частина яких є членами очолюваної ним Радикальної партії.

Про люстрацію у владних колах говорили давно і багато. Власне, це була одна з основних вимог Майдану, на який люди зібралися ще у листопаді минулого року. Людей «дістала» корупція, свавілля чиновників, їхня безпринципність, безкарність. Найбільше обурювала ситуація у правоохоронних органах — перевертнів у погонах ставало все більше, регулярно люди у різних куточках України влаштовували протести проти безчинств правоохоронців. Але марно. Стан справ ускладнювало те, що представники влади буквально приросли до своїх крісел, а корупційні схеми та кумівство не давали жодних шансів позбавити їх посад та покарати. Прихід нової влади суттєво ситуацію не покращив.

Народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, відомий своєю особистою участю в боротьбі з терористами на сході України, розриває це замкнене коло. Боротися зi свавіллям він розпочав саме з правоохоронних органів і саме на Донбасі. «Коли, якщо не зараз?» — вирішив політик і разом із бійцями батальйону «Шахтарськ» здійснив чергову блискучу спецоперацію із затримання посібника терористів, який займав посаду начальника міліції Маріуполя. Днями політик відрапортував: «Ми затримали особливо небезпечного злочинця — начальника міліції Маріуполя Олега Моргуна. Цей зрадник співпрацював із терористами. Прокуратура порушила проти Моргуна справу за зраду присязі. Була інформація, що цей «ватник» збирається втекти, тому ми його затримали і передали співробітникам прокуратури».

До призначення на цю посади Моргун був відомий як прибічник терористичної організації «Донецька народна республіка». Під час тимчасового захоплення Маріуполя терористами з самопроголошеної «республіки» він тісно співпрацював із проросійськими бойовиками. На одному з відеозаписів, які поширюються у соцмережі, видно, як Моргун веде переговори з братом «народного мера» Маріуполя Денисом Кузьменком та комендантом від «ДНР» Андрієм Борисовим на прізвисько «Чечен», замість того аби звільняти місто від таких, як вони.

Однак після затримання начальника маріупольської міліції в той же день Донецька обласна прокуратура... відпустила Моргуна, попри докази його сепаратистської діяльності, і навіть вибачилася перед ним. Ляшко цим шокований: «Прокурор області дав мені слово не відпускати «колорада» Моргуна, але порушив його. Це вкотре підтверджує, що радикальна люстрація у правоохоронних органах потрібна країні, як ковток свіжого повітря важко хворій людині. Прокурорів і суддів — тих, що зараз — за рідкiсними винятками, треба розганяти. Замість них прокурорами і суддями мають стати бійці, які сьогодні на передовій захищають Україну, ризикуючи життям, здоров’ям і свободою. Тільки той, у кого дух бойовий, — той і здатен підняти державу з колін. Горджуся тим, що багато бійців батальйонів «Шахтарськ», «Азов», «Донбас», «Айдар» — члени нашої Радикальної партії. Ми обов’язково переможемо у цій війні і забезпечимо кожному українцю гідне життя».

Нагадаємо, Ляшко не вперше «полює» на сепаратистів та зрадників країни, причому полює успішно. Тиждень тому народний депутат разом із батальйоном «Шахтарськ» спіймали мера-сепаратиста Стаханова Юрія Борисова. А місяць тому його командою був затриманий лідер сепаратистів у Старобільську Луганської області Віталій Рибалка. Ще раніше Ляшко з бійцями затримали «міністра оборони ДНР» Хакмізянова та лідера луганських сепаратистів Клінчаєва.

І це при тому, що Ляшко не є представником влади. У парламенті він не входить до жодної фракції, бореться самотужки, але мріє про те, що на наступних парламентських виборах зможе привести до Верховної Ради дві сотні бійців iз Радикальної партії. Соціологія та вибори до Київради, на яких партія Ляшка отримала другий результат, показали: ці мрії — цілком реальні. «Коли таких, як я, в парламенті буде більшість, ми зможемо змінити ситуацію в країні радикально», — переконаний Ляшко.