А брат — наступний кандидат

07.08.2014
А брат — наступний кандидат

Боббі Тафтс.

Американське містечко Дорсет, що в штаті Міннесота, більше не може похвалитися наймолодшим у світі мером. П’ятирічний Роберт Тафтс, який обіймав цю посаду два терміни поспіль, на минулих виборах програв 16-річному Еріку Мюллеру. Ерік, звісно, також не дідусь, але міські голови такого віку є і в інших країнах.

Самого Боббі, як називають свого екс-мера городяни (а їх усього менше трьох десятків), програш не надто засмутив. «Було весело, але настав час дати покерувати й іншим», — сказав малюк у коментарі місцевій пресі, зазначивши, що незабаром поборотися за крісло міського голови зможе і його молодший брат — дворічний Джеймс.

Коли самого Роберта вперше обрали мером у 2012-му, йому заледве виповнилося три. Вибори в місті відбуваються раз на рік, і кожен громадянин може проголосувати стільки разів, скільки захоче. Але за кожен бюлетень доведеться заплатити 1 долар. Кошти, зібрані під час такої кампанії, йдуть на організацію міського фестивалю «Смак Дорсета», в ході якого, власне, й відбуваються вибори.

За словами матері Боббі Тафтса Емми, в сім’ї вже напівжартома готуються до президентських виборів, скажімо, 2048 року. Ще б пак — аж два кандидати підростає!