Цвинтар домашніх тварин... у космосі

05.08.2014

Коли помирає улюблений кіт або собака, окрім горя, засмучений господар постає перед запитанням, що робити з останками. «Утилізувати», як пропонують деякі ветеринари, не в усіх підніметься рука, закопувати у непристосованих для цього місцях забороняють санітарні норми, а спеціальні цвинтарі для домашніх тварин, де можна організувати «покійнику» пишні похорони, є далеко не всюди. Тож пропозиція американської компанії Celestis Pets, безумовно, користуватиметься попитом. За порівняно невелику суму фірма з Х’юстона пропонує відправити прах вашого улюбленця... в космос.

Як повідомляє Lenta.ru, перший рейс із попелом кремованих домашніх тварин вирушить на навколоземну орбіту вже цієї осені. Поховання праху в далекому космосі обійдеться господарям у 12,5 тисячі доларів, на навколоземній або місячній орбіті — 5 тисяч. Якщо ж такі гроші клієнт заплатити не спроможний, є варіант «для бідних»: урна з попелом злітає на орбіту... і повернеться назад. Такий дещо дивний спосіб «долучитися» до космосу коштуватиме всього лише 995 доларів.

Раніше компанія Celestis уже запропонувала «космічний» спосіб поховання людям. Перший рейс із людськими останками вирушив на орбіту 1997 року, а з 1999-го фірма пропонує послуги із поховання праху на Місяці.