ХРОНІКА

23.07.2014

Футбол

Задля повернення іноземних футболістів-«утікачів», які через бойові дії вирішили не повертатися з клубом до України, «Шахтар» звернувся по допомогу до УЄФА.

Після чого Європейська футбольна асоціація виступила із заявою, в якій рекомендує гравцям повернутися в розташування клубу. Як розповів генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін, УЄФА надало клубові офіційний перелік українських міст, де, з їхньої точки зору, «існують усі умови для безпечного проведення матчів найвищого рівня».

Додамо, що разом iз командою не повернулися додому із закордонних зборів і троє легіонерів харківського «Металіста» — аргентинці Хосе Соса, Джонатан Крістальдо та Алехандро Гомес.

Війна на Донбасі внесла корективи й до розкладу першого туру нового чемпіонату країни, який стартує найближчого уїк-енду. Так, поєдинок між командами «Іллічівець» та «Волинь» відбудеться не в Маріуполі, а в Луцьку. Про це йдеться в постанові прем’єр-ліги.

* * *

За повідомленням деяких українських ЗМІ, колишній очільник «Динамо» Олег Блохін вимагає від свого колишнього клубу матеріальної компенсації за достроково розірваний контракт. За неофіційними даними, сума «неустойки» становить близько чотирьох мільйонів доларів. Нагадаємо, що й попередник Блохіна на динамівському посту — росіянин Юрій Сьомін — також мав фінансову суперечку з президентом «біло-синіх» Ігорем Суркісом, якого також не влаштувала робота фахівця.

За словами власника «Динамо», він дивується рішенню Блохіна. Адже після того, що він зробив з командою, на думку Суркіса-молодшого, взагалі не варто ворушити минуле. Тим часом Ігор Михайлович зазначив, що просить пробачення у динамівських уболівальників за те, що занадто довго зволікав із відставкою Блохіна.

Шахи

Президент Росії Володимир Путін учора підписав указ про задоволення прохання про надання російського громадянства уродженці України Катерині Лагно, яка, нагадаємо, тривалий час успішно виступала за «синьо-жовту» збірну.

Теніс

Турнір WTA (Баку; призовий фонд 250 тис. доларів). Останній раунд кваліфікації. К. Бондаренко (Україна) — Якшич (Сербія) — 6:3, 6:3. Савчук (Україна) — Первак (Росія) — 0:6, 7:6, 6:0

Перше коло. Докич (Хорватія) — Савчук (Україна) — 7:6, 6:0. Світоліна (Україна, 2) — Абдураімова (Узбекистан) — 6:1, 6:4.

Турнір серії Челенджер (Астана, призовий фонд — 125 тис. доларів). Чоловіки. Перше коло. Молчанов (Україна) — Руднєв (Росія) — 6:2, 6:2. Фаббіано (Італія) — Бубка (Україна) — 6:7, 6:2, 6:3.

Баскетбол

Після трьох днів підготовки до чемпіонату світу наставник нашої чоловічої збірної Майк Фрателло попрощався з низкою виконавців, які перебували на своєрідному перегляді в американського спеціаліста. Так, із 27 баскетболістів, покликаних на перший збір до Южного, табір збірної залишило восьмеро гравців — Сергій Попов, Олександр Прокопенко й Володимир Конєв (усі — «Хімік»), В’ячеслав Бобров («Київ»), Ігор Чигринов («Черкаські мавпи»), Олександр Сизов («Миколаїв»), Остап Чолій (університет США) та Ігор Кривцов («Будівельник»).