Кігті й ікла — інструмент дизайнера

22.07.2014

Колись кожен модник мріяв про джинси, виварені в окропі для «плямистого» ефекту. Для того, аби надати цим найпопулярнішим у світі штанам ефекту модної «зношеності», їх труть пемзою, виварюють у розчинах різних хімікатів, вигадують іще сотні різних способів. Але все це вже не нове. Тож, можливо, невдовзі хітом сезону стануть нові штани марки Zoo Jeans, виготовленням яких уже зайнялися в Японії. Оригінальність їх у тому, що шиють ці джинси з деніму, до виробництва якого долучилися... хижі звірі.

Ідея залучити до дизайнерської праці левів, тигрів та інших хижаків спала на думку одному підприємцю з Токіо, який у дитячі роки був постійним відвідувачем місцевого звіринця. Як розповів агенції «Франс пресс» директор Токійського зоопарку Нобутака Намає, призначеним для пошиття джинсів денімом обшили автомобільні шини, колоди та інші іграшки для тигрів, левів і ведмедів. Коли звірі досхочу награлися, обробивши матеріал кігтями та іклами до потрібної кондиції, його передали на фабрику.

Поки що «звірячі джинси» — це надзвичайний ексклюзив, адже для початку їх пошили лише кілька екземплярів. Перші дві пари було виставлено на інтернет-аукціоні. Виручену з продажу 121 тисячу єн (1,2 тисячі доларів) перерахували у фонд зоопарку та організаціям захисту тварин. Тепер у зоопарку серйозно думають над тим, щоб запустити Zoo Jeans у серійне виробництво.